Sergej Racman izpuščen iz pripora

Črna kronika 07. Sep 202120:35 0 komentarjev
Sergej racman
BOBO

Poslovnež Sergej Racman, eden od obtoženih v zadevi Marina, je danes nekaj pred 18. uro zapustil koprski pripor. Kot je prvi poročal spletni Večer, je varščino v višini 800.000 evrov danes nakazal na račun koprskega okrožnega sodišča.

Informacijo o nakazilu varščine je za Večer potrdil Racmanov odvetnik Mitja Jelenič Novak, ki podjetnika Sergeja Racmana brani skupaj z odvetnico Martino Žaucer Hrovatin.

Tokratna ponudba njegovih zagovornikov za varščino je bila že druga v kratkem času. Prvo je sodišče zavrnilo sredi avgusta. Tokrat pa je sprejelo ponudbo 800.000 evrov varščine in tudi pritožba tožilstva ni bila uspešna. Po podatkih spletnega Večera naj bi koprsko okrožno sodišče plačilo varščine prejelo danes okoli 14. ure.

Sergej Racman je bil v priporu od novembra lani, ko so ga kanadski varnostni organi vrnili Sloveniji. Varščina je tako jamstvo, da ne bi zbežal in bi se redno udeleževal sodnih obravnav. Če bi namreč zbežal, bi država varščino obdržala.

Z begom v Kanado se je Sergej Racman skušal izogniti sodnim postopkom, ki tečejo zoper njega. Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v kateri tožilstvo njemu in soobtoženim očita zlorabo prostitucije v klubu Marina pri Ajševici ter še druga kazniva dejanja, tudi pranje denarja in ponarejanje listin. Obtožnica jih bremeni, da naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi in tako na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Tako naj bi podjetje, ki se je tudi znašlo med obtoženimi, pridobilo za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

marina
BOBO

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!