Porotnica gledala oddajo o Abramovu, a je sodnica vseeno ni izločila

Črna kronika 20. Feb 202317:54 3 komentarji
Sebastien Abramov
Foto: Lili Pušnik/STA

Predsednica sodnega senata Marjana Topolovec Dolinšek je na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, zavrnila predlog njegovega zagovornika Michaela Rotterja po izločitvi porotnice. Ta si je namreč ogledala oddajo o Abramovu na eni izmed komercialnih televizij.

Porotnica je odvetniku Michaelu Rotterju na sodnem hodniku povedala, kaj vse je izvedela iz te oddaje o obtoženem, zato je ocenil, da ni več primerna za sojenje in je predlagal njeno izločitev. Zagovornik je na sklep o zavrnitvi predloga napovedal pritožbo.

Preberite še: Zaplet na sojenju Abramova: obravnavo prekinili zaradi oddaje na televiziji

Prav tako je predsednica sodnega senata Marjana Topolovec Dolinšek zavrnila Rotterjev predlog o zaslišanju sodnega senata glede omenjene oddaje, ker je ocenila, da s tem ne bi nič pridobili. Sodni senat je sicer zaslišal gimnazijsko prijateljico Abramovega sedanjega dekleta Julije Adlešič, ki je potrdila, da sta bila Julija in Abramov zanesljivo v zvezi od leta 2013 in sta bili tudi intimna. Sojenje bodo nadaljevali 6. marca.

Policijska preiskava smrti Sare Veber leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Sebastiena Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev. Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje