Zaplet na sojenju Abramova: obravnavo prekinili zaradi oddaje na televiziji

Črna kronika 01. Feb 202312:57 1 komentar
Sebastien Abramov
Lili Pušnik/STA

Na sojenju Ambramova, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta, se je zapletlo. Obravnavo so prekinili, saj njegov zagovornik meni, da so se sodniki "okužili" z nedavno oddajo na eni izmed komercialnih televizij.

Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, se je danes na celjskem okrožnem sodišču zgodil procesni zaplet in je bila obravnava preklicana. Abramov zagovornik Michael Rotter namreč sumi, da se je senat “okužil” z nedavno oddajo o Abramovu na eni izmed komercialnih televizij.

V tej oddaji so spregovorili tudi o vseh dokazih glede umora Vebrove. Rotter je od sodnice Marjane Topolovec Dolinšek zahteval, da mu dovoli članom senata zastaviti nekaj vprašanj v zvezi z omenjeno oddajo, a je sodnica sprejela sklep, da bo pregledala, kakšna je sodna praksa na tem področju.

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje