Strelca iz okolice Kopra so v soboto privedli v zapor

Črna kronika 25. Sep 202314:04 0 komentarjev
zapor, rešetke
Srdjan Zivulovic/Bobo

Pred slabim tednom je 60-letni domačin iz okolice Kopra streljal na moške, ki so v bližini njegove hiše pobirali staro železo. Po tem ko so ga po 48-urnem pridržanju izpustili na prostost, je sedaj moški znova v priporu.

Moški, ki naj bi prejšnji torek v vasi Sirči z lovsko puško ranil zbiralca starega železa, je spet v priporu. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča 60-letnika v soboto privedli v zapore Koper.

Kazensko ovadbo za povzročitev splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe so kriminalisti vložili v četrtek. Kot so pojasnili v petek na novinarski konferenci, naj bi osumljenec ustrelil proti tovornem vozilu, s katerim so iz sosednje hiše odpeljali staro železo, in pri tem ranil 40-letnika s Krasa. Osumljenca so policisti v torek po dogodku prijeli in mu odredili 48-urno pridržanje. Po izteku tega okrožno sodišče ni odredilo pripora.

V sredo so pri osumljencu so opravili hišno preiskavo in našli več kosov neprijavljenega strelnega orožja in nabojev. Po neuradnih podatkih je bila med orožjem tudi puška šibrovka, s katero naj bi v roko ranil Kraševca.

Motiva za streljanje še vedno niso ugotovili. Kot so poudarili policisti, so zbiralci prišli po železo v dogovoru z osumljenčevim sosedom in niso izvršili nobenega kaznivega dejanja ali prekrška. Po izjavah očividcev med strelcem in ustreljenim tudi ni bilo besednega spora. Prevoznik naj bi le vprašal osumljenega, ali ima tudi on kaj odpadnega železa, osumljeni pa naj bi mu odvrnil, da nima, in odšel v hišo.