Strokovnjaki danes na kraju nesreče na železniški postaji pri Zidanem Mostu

Črna kronika 09. Jan 202315:41 0 komentarjev
Železniška postaja v Zidanem Mostu
Srdjan Živulovič/BOBO

Po sobotni nesreči na železniški postaji v Zidanem Mostu, ko se je prevrnil tovorni vagon, v nesreči pa se je huje poškodoval češki državljan, so danes sporočili, da bo transformatorsko postajo dvignilo avstrijsko podjetje.

Transformatorsko postajo, ki se je v soboto v Zidanem Mostu prevrnila s tovornega vlaka, bo dvignilo avstrijsko podjetje. Prevrnjeni tovor skupaj z ohišjem specialnega vagona tehta okoli 380 ton. Strokovnjaki so za danes napovedali ogled kraja dogodka, do srede pa bodo predstavili terminski načrt sanacije prevrnjenega tovora.

Trenutno sta na železniški postaji Zidani Most odprta dva od treh tirov. Tretji bo zaprt do končne sanacije, ki bo predvidoma čez tri tedne, so za STA danes povedali na Slovenskih železnicah.

Strokovnjaki avstrijskega podjetja, ki bo saniralo prevrnjeni tovor, bodo do srede predstavili načrt postavitve 1000 ton težkega dvigala in časovnico dviga transformatorske postaje.

Nesreča tovornega vlaka se je zgodila v soboto, ko se je prevrnil tovorni vagon, naložen s transformatorsko postajo. Pri tem se je huje poškodoval češki državljan, ki so ga odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Vzroka nesreče policisti še niso potrdili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!