V naselju drvel z več kot 100 km/h in si “prislužil” 750 evrov globe

Črna kronika 18. Apr 202410:28 1 komentar
Policija: nadzor hitrosti
Foto: Uros Modlic/Policija

Policisti v Gorišnici so obravnavali voznika, ki je v naselju vozil s hitrostjo 101 km/h. Izrekli so mu globo v višini 750 evrov, dobil pa je tudi 9 kazenskih točk.

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so policisti v naselju Gorišnica obravnavali voznika, ki je vozil s hitrostjo 101 km/h. Omejitev v naselju je seveda 50 km/h.

Moškemu so izrekli globo v višini 750 evrov in 9 kazenskih točk.

Neprilagojena hitrost še vedno spada med najpogostejše vzroke za nastanek prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V povezavi s problematiko hitrosti izstopa tudi problematika alkohola, saj povzročitelji prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti pogosto vozijo pod vplivom alkohola. Delež alkoholiziranih povzročiteljev je pri prometnih nesrečah zaradi neprilagojene hitrosti v letu 2023 na območju PU Maribor znašal 15,7 %, medtem ko je bil skupni delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč 8,8 %.

V okviru poostrenih aktivnosti bo jutri, tako v Sloveniji kot tudi v drugih državah Evropske unije, potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje