Pijani kapitan se je v Splitu zaletel v obalo, turistična ladja potonila

Črna kronika 24. Jul 202212:29 > 14:07 0 komentarjev

V Splitu se je zgodaj zjutraj zgodila nesreča, v kateri je potonila turistična ladja. Po prvih ugotovitvah je bil kapitan ladje med vožnjo pod vplivom alkohola. Na ladji je bilo 50 potnikov, nihče se ni poškodoval.

S Hrvaške poročajo o nesreči na morju, v kateri je potonila turistična ladja. Kot poroča N1 Zagreb, je danes okoli 2.30 ladja z imenom Morska vila trčila v splitsko Zahodno obalo. Turistična ladja, dolga 21 metrov, je potonila, vseh 50 potnikov pa so nepoškodovane evakuirali na obalo.

Preiskava dogodka še poteka, vendar je že znano, da je bil kapitan ladje med vožnjo pijan. To so ugotovili na policijski postaji, kjer kapitan ostaja v pridržanju. Osumljen je kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst prometa.

Božidar Lončar/N1

Na kraju nesreče še vedno poteka intervencija, saj gasilci skušajo omejiti onesnaženje morja z gorivom. Kot je za N1 Zagreb dejal poveljnik gasilcev Ivan Kovačević, je na kraju pet gasilskih vozil, gasilsko plovilo ter 17 gasilcev. Po besedah Kovačevića skušajo izčrpati gorivo, ki ga je na potopljeni ladji kar nekaj, postavili pa so tudi zaščitne plavajoče mreže, ki bi preprečile onesnaženje morja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!