S puško streljal na policista, na avtomobilu več kot deset sledi strelov

Črna kronika 06. Jul 202316:53 > 18:38

V naselju Šmarjeta v občini Šmarješke Toplice je moški popoldne streljal na policista. V dogodku je bila poškodovana policistka, moški pa je pobegnil s kraja, so sporočili novomeški policisti. Kasneje so ga kriminalisti našli in ga zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico.

Malo po 14. uri popoldne je v naselju Šmarjeta moški streljal na policistko in policista, ki sta opravljala kontrolo cestnega prometa.

Med kontrolo prometa sta ustavila 62-letnega voznika, za katerega sta sumila, da vozi pod vplivom alkohola, je pojasnil pomočnik direktorja Policijske uprave Novo mesto Andrej Zbašnik. Alkotest je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter, zato sta mu odvzela vozniško dovoljenje, voznik pa si je sam uredil prevoz domov.

Čez pol ure se je omenjeni voznik z avtomobilom vrnil na kraj, kjer sta policista še vedno opravljala kontrolo prometa. Stopil je iz vozila, z zadnjih sedežev vzel puško in začel streljati na policista.

V streljanju je bila policistka ranjena v ramo. Gre za površinsko poškodbo, policisti pa ni bil ranjen. Zbašnik je pojasnil, da policista v dogodku nista uporabila strelnega orožja.

Storilec je nato s kraja pobegnil, čez nekaj deset minut pa so bili policisti obveščeni, da se je doma sam poškodoval s strelnim orožjem. Zaradi poškodb so ga prepeljali v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa ni znano. Na policijskem vozilu je bilo medtem po besedah Zbašnika več kot deset sledi strelnega orožja.

Jušić: Žalosten dan za slovensko policijo

Po besedah v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića je danes žalosten dan za slovensko policijo. Da je storilec uporabil strelno orožje proti policistom po besedah Jušića še en dokaz več, kako nevaren je poklic policistov, ki dnevno tvegajo življenja za zagotavljanje varnosti prebivalk in prebivalcev.

Po dogodku se je srečal z obema policistoma, ki jima je bila tudi zagotovljena psihološka pomoč.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.