Umrl je igralec Bernard Hill, znan po vlogah v Titaniku in Gospodarju prstanov

Kultura 05. Maj 202418:10 1 komentar
Bernard Hill
Bernard Hill v Titaniku (Foto: PROFIMEDIA)

V 80. letu starosti je umrl igralec Bernard Hill. V desetletja dolgi karieri je nastopil v številnih filmih in serijah, njegovi najbolj znani vlogi pa sta bili v filmu Titanik in trilogiji Gospodar prstanov.

V starosti 79 let je danes umrl britanski igralec Bernard Hill, je poročal BBC. Hill je med drugim upodobil kapitana Edwarda Smitha v filmski uspešnici Titanik, ki je leta 1997 prejel enajst oskarjev, in kralja Theodena v dveh filmih trilogije Gospodar prstanov režiserja Petra Jacksona, ki je skupno pobral kar 17 oskarjev.

V Manchestru rojeni Hill je sicer nastopil v številnih televizijskih serijah BBC, med drugim v drami Boys from the Blackstuff, v kateri je upodobil lik Yosserja Hughesa, ki se je pogosto neuspešno spopadal z brezposelnostjo. Med Hillovimi nepozabnimi vlogami BBC omenja še dramsko serijo Wolf Hall, prirejeno po knjigi Hilary Mantel o dvoru Henrika VIII. Hill je upodobil vojvodo Norfolškega, strica Anne Boleyn in sovražnika kardinala Wolseyja.

V svoji desetletja dolgi igralski karieri je med drugim nastopil tudi v filmu o Gandiju, romantični komediji Shirley Valentine, Kralju škorpijonov in v Operaciji Valkira s Tomom Cruisom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje