Umrl ameriški igralec, ki je zaigral v več kot sto filmih

Kultura 21. Mar 202409:27 0 komentarjev
Michael Emmet Walsh
@DarrenDebari/X

Umrl je ameriški karakterni igralec Michael Emmet Walsh, ki je v več kot 100 filmih nastopil s številnimi zvezdniki.

Umrl je ameriški karakterni igralec Michael Emmet Walsh, ki je zaigral v več kot 100 filmih, med drugim v Iztrebljevalcu Ridleyja Scotta.

Nastopil je v številnih televizijskih produkcijah. Umrl je v bolnišnici v ameriški zvezni državi Vermont po srčnem zastoju. Star je bil 88 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V šestih desetletjih kariere je zaigral v 199 igranih filmih in več kot 250 televizijskih produkcijah, je povedal menedžer Sandy Joseph, ki je sporočil novico o njegovi smrti.

Leta 1982 ga je režiser Scott postavil pred kamero skupaj s Harrisonom Fordom, in sicer v vlogo policista v znanstvenofantastičnem trilerju Iztrebljevalec. Dve leti kasneje je v režijskem prvencu bratov Coen Krvavo preprosto odigral zasebnega detektiva. Vloga mu je prinesla nagrado spirit za najboljšega igralca.

Kot igralec je Walsh debitiral leta 1969 v glasbenem filmu Alice’s Restaurant. Snemal je tudi z drugimi znanimi igralskimi imeni, med drugim z Dustinom Hoffmanom v vesternu Mali veliki mož, Ryanom O’Nealom in Barbro Streisand v komediji Zakaj te očka pušča samo?, Stevom Martinom v komediji Bedak in Robertom Redfordom v drami Brubaker.

Zaigral je tudi ob Julii Roberts in Dermotu Mulrooneyju v romantičnem filmu Moj bivši se poroči, med njegovimi zadnjimi nastopi v filmu pa je bila vloga paznika v trilerju Nož v hrbet iz leta 2019.

Od njega so se na družbenih omrežjih poslovili številni oboževalci. “Oboževal sem ga. Ne glede na to, ali je imel stransko ali le manjšo vlogo, je bil pravi profesionalec. Počivaj v miru,” je zapisal filmski režiser Darren DeBari.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!