Odločitev je padla: zelena luč za priljubljeno Netflixovo serijo

Kultura 13. Jun 202207:56 > 09:52 0 komentarjev
Squid Game
PROFIMEDIA

Rdeča luč ... zelena luč! Netflix je potrdil – prihaja druga sezona izjemno priljubljene južnokorejske drame.

Squid Game oziroma Igra lignja se uradno vrača. Netflix je v nedeljo sporočil, da je priljubljena južnokorejska serija dobila zeleno luč za drugo sezono. “In zdaj se Gi Hun vrača,” je v pismu oboževalcem zapisal režiser, scenarist in izvršni producent Hwang Dong Hyuk. “Prihaja druga sezona.”

Južnokorejska drama Squid Game je lani obnorela svet in se v le nekaj dneh povzpela na mesto najbolj gledane serije na platformi Netflix. Zgodba govori o obupanih tekmovalcih z družbenega obrobja, ki nujno potrebujejo denar, za visoko denarno nagrado pa so pripravljeni igrati otroške igre, v katerih poraženec umre. Seong Gi Hun – glavni protagonist – je ločenec in hazarder.

V drugi sezoni prihajajo novi liki in razvoj dogodkov, je napovedal režiser. “Morda se bo vrnil moški v obleki z ddakjijem,” je zapisal. Pri tem se sklicuje na skrivnostnega moškega, ki za sodelovanje v igri novači igralce.

V pismu je režiser še zapisal, da se bo v drugi sezoni pojavil Cheol Su – fant zloglasne lutke Young Hee, ki je v prvi sezoni nastopila v prvi igri zelena luč – rdeča luč.

Oktobra je Netflix za CNN povedal, da je Squid Game serija, ki je ob premieri doživela največji uspeh. V ZDA je bila najbolj gledana serija, v 28 dneh po izidu so gledalci ob tej seriji preživeli kar 1,65 milijarde ur. “Trajalo je 12 let, da smo posneli prvo sezono Squid Game. Toda v le 12 dneh je postala najbolj priljubljena serija doslej,” je zapisal Hwang Dong Hyuk. Da bodo posneli drugo sezono, je režiser potrdil že lani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!