(Pre)skromna nagrada, ki jo je za zmago na Evroviziji prejela Marija Šerifović

Magazin 16. Maj 202418:55 0 komentarjev
Marija Šerifović
Foto: PROFIMEDIA

Hrvaškega predstavnika na Evroviziji Baby Lasagno je vlada za drugo mesto nagradila s 50.000 evri, ki pa jih ni sprejel. Denar se je odločil podariti v humanitarne namene. Marija Šerifović pa je za svojo zmago leta 2007 prejela precej bolj skromno nagrado srbske vlade.

Marko Purišić, ki ima umetniško ime Baby Lasagna, je za drugo mesto na Evroviziji od hrvaške vlade prejel 50.000 evrov. Zavrnil jo je in sporočil, naj jo namenijo Zavodu za pediatrično onkologijo in hematologijo v bolnišnici Mladen Ćepulić in Zavodu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvnih matičnih celic KBC Zagreb.

Nagrado je za svoj uspeh leta 2007 prejela tudi srbska predstavnica Marija Šerifović, ki je zmagala s pesmijo Molitva (Molitev). Vodja srbske RTS je takrat predlagal, da jo nagradijo z 80.000 evri – toliko denarja po navadi dobijo srbski športniki za medaljo na olimpijskih igrah. A to se ni uresničilo.

Namesto zajetnega zneska je pevka, kot je nekoč razkrila, od takratnega srbskega predsednika Borisa Tadiča prejela kravato in bombonjero.

Marija Šerifović
Foto: PROFIMEDIA

“Spomnim se, kaj je takrat rekel gospod Tijanić, a to se ni zgodilo. Šla sem na sprejem takratnega predsednika Borisa Tadića. Vprašal je: ’Kaj lahko storim za vas?’ Kaj naj mu rečem? Nič ni treba, jaz sem zate napravila več, tebi zame ni treba narediti nič.”

Na koncu je Marija Šerifović kravato podarila svojemu menedžerju, poudarila pa je, da je zanjo največja nagrada podpora oboževalcev, ki jo spremljajo že vrsto let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!