Kako se je Plenković odzval na potezo Baby Lasagne, ko je zavrnil denar

Magazin 16. Maj 202415:58 4 komentarji
Baby Lasagna in Andrej Plenković
Foto: PROFIMEDIA

Potem ko je Baby Lasagna zavrnil nagrado, ki mu jo je podelila hrvaška vlada, je premier Andrej Plenković komentiral njegovo potezo. Povedal je, kaj bo naredil z denarjem, ki je bil namenjen mlademu pevcu.

Čeprav je hrvaški predstavnik Baby Lasagna na Pesmi Evrovizije ostal brez zmage, ima prepričljivo podporo Hrvatov. Tudi vlade, ki mu je podelila bogato nagrado, a je ni sprejel.

Hrvaška vlada pod vodstvom premierja Andreja Plenkovića mu je za drugo mesto na tekmovanju za pesem Evrovizije namenila posebno priznanje v obliki denarne nagrade – 50.000 evrov. Toda pevec je nagrado zavrnil in dodal, da bi rad, da gre denar v humanitarne namene.

Ta poteza je razveselila tudi samega premierja Plenkovića, piše Dnevnik.hr.

“Njegova gesta, da ta znesek razdeli med dve zdravstveni ustanovi, je sijajna,” je povedal hrvaški premier in dodal, da bo uresničil željo hrvaškega predstavnika.

“Naredili bomo točno tako, kot je rekel. Celo kolegom sem rekel, da bo ta denar zagotovo podaril tistim, ki ga resnično potrebujejo, in prav to se je tudi zgodilo,” je zaključil Plenković.

Baby Lasagna je Plenkovića prosil, naj v njegovem imenu in v imenu hrvaške vlade 25.000 evrov donira Zavodu za pediatrično onkologijo in hematologijo v bolnišnici Mladen Ćepulić. Preostalih 25 tisoč evrov pa bo namenil Zavodu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvnih matičnih celic KBC Zagreb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje