Ajanović Hovnik po razrešitvi načelnika mariborske upravne enote našla zamenjavo

Slovenija 14. Okt 202211:42 0 komentarjev
sanja ajanović hovnik
Žiga Živulović jr./BOBO

Vodenje mariborske upravne enote je prevzela Nika Pozeb Kolenc, ki jo je ministrica Sanja Ajanović Hovnik na to mesto začasno imenovala po nedavni razrešitvi Roberta Pungerla, so za STA potrdili na ministrstvu za javno upravo. V.d. načelnice prihaja iz okrajnega sodišča, naloge pa bo opravljala do izbora novega načelnika oz. največ pol leta.

V zvezi z imenovanjem načelnika s polnim mandatom so na ministrstvu pojasnili, da je postopek posebnega javnega natečaja v teku, vendar še ni tako daleč, da bi prosto delovno mesto že lahko objavili, saj mora biti pred tem imenovana posebna natečajna komisija.

Sanja Ajanović Hovnik je načelnika mariborske upravne enote Roberta Pungerla, ki je bil na to mesto s strani njenega predhodnika imenovan teden dni po parlamentarnih volitvah, razrešila pred dobrim tednom dni. Ob tem je zanikala, da bi šlo za politično odločitev, pač pa je pred tem prejela precej negativnih odzivov na delo načelnika.

“Dosedanji načelnik je na nekaj mestih pokazal, da ima pomanjkanje kompetenc za delo z ljudmi,” je takrat pojasnila ministrica, ki je Pungerlu med drugim očitala tudi kar trimesečno zaprtje krajevnih uradov v času poletnih počitnic ter njegovo slabo seznanjenost glede obremenjenosti posameznih zaposlenih na področju zadev, ki so povezane s tujci.

Zdaj že nekdanji načelnik je medtem prejel sklep o razrešitvi in napovedal pritožbo. Kot je povedal za Večer, ga ministrica razrešuje brez krivdnih razlogov, v medijih pa navaja krivdne razloge, ki jih lahko vse po vrsti zavrne in tudi listinsko dokaže. Zakon sicer pristojnemu ministru omogoča, da v prvem letu po izvolitvi brez razlage razreši vodilne, a Pungerl po pisanju časnika napoveduje ustavno presojo tega določila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!