Ana Roš spet zaprla svojo pekarno. Kaj je krivo tokrat?

Slovenija 22. Okt 202408:17 13 komentarjev
ana roš
Ana Roš (FOTO: Denis Sadiković/N1)

"Prostor je majhen, dan je prekratek," so v objavah na družbenih omrežjih, pod katerimi je podpisana Ana Roš, sporočili iz priljubljene Pekarne Ana, ki za mesec dni zapira svoja vrata. Osvežiti želijo pekarnine prostore, pa tudi koncept, med njimi predvsem vprašanje o pripravi in prodaji izdelkov brez odpadkov.

Svoja vrata je začasno zaprla priljubljena Pekarna Ana v središču Ljubljane. Kot so zapisali na družbenih omrežjih omenjene pekarne, si želijo osvežiti prostor na Slovenski cesti, pa tudi koncept. “Prostor je majhen, dan je prekratek,” so zapisali.

Pri tem želijo posodobiti predvsem vprašanje “brez odpadkov”, ki je, kot so zapisali v sporočilu, pod katero je podpisana Ana Roš, ena njenih prednostnih nalog pri ustvarjanju. “S popolnoma laminiranimi testi se ne morem izogniti veliko nepotrebnim odpadkom, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana ni zmogla reciklirati,” je zapisala.

Foto: Egon Parteli/N1

Po dveh letih “trdega dela” tako razume, kakšne spremembe je treba sprejeti, da bo pekarna bližje omenjenim vrednotam. “S prenovljenim konceptom bo pekarna bližje meni, sezonskosti, teritoriju in trajnosti. Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti,” je zapisala.

Na vratih pekarne je sicer napis, v katerem piše, da pekarna zapira svoja vrata do nadaljnjega, je pa iz objave na družbenem omrežju razvidno, da vnovično odprtje pekarne načrtujejo decembra.

To sicer ni prvič, da se pekarna pod vodstvom vrhunske šefinje Ane Roš začasno zapira. Po odprtju 7. oktobra 2022 se je pekarna soočala z velikim navalom povpraševanja, zato so med 24. oktobrom in 2. novembrom leta 2022 že zaprli svoja vrata. Pekarni so morali tedaj na pomoč priskočiti tudi zaposleni iz Hiše Franko.

Foto: Egon Parteli/N1

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje