Dele Slovenije zajela neurja: v Kamniku drevo padlo na vozili

Slovenija 28. Jul 202122:24 > 22:49 0 komentarjev

Zvečer so nekatere dele države zajele močne nevihte, zaradi česar je na terenu več gasilskih društev. V občini Kamnik je na dve osebni vozili padlo drevo, v delu občine pa je prišlo do izpada električne energije.

Večerna neurja so po podatkih spletne strani Uprave za zaščito in reševanje povzročile nekaj težav v Vodicah, Podvelki, Mengšu, Lukovici, Kamniku, Dravogradu, Cerknem in Braslovčah. V vseh naštetih krajih so zabeležili več dogodkov, na terenu pa so gasilci.

Drevo v Kamniku padlo na vozili

Na območju občine Kamnik se je neurje razbesnelo okoli 22. ure zvečer. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je padlo drevo poškodovalo dve osebni vozili.

Močan veter je prevrnil tudi drog železniške telekomunikacije nad državno cesto Mengeš – Duplica. V Srednji vasi je padlo drevo blokiralo državno cesto Kamnik – Ločica, v Šmarci pa je padlo drevo zaprlo Bistriško cesto.

V delu Kamnika je prišlo tudi do izpada električne energije, na delu so delavci Elektro Ljubljana. Posledice neurja odpravljajo gasilski prostovoljnih društev iz Kamnika, Šmarce in Srednje vasi.

Preko Slovenije močan nevihtni sistem

Preko Slovenije se je danes iz zahoda premikal razmeroma močan nevihtni sistem. Lokalno so se pojavljale močne nevihte, tudi neurja z močnim vetrom in točo, so objavili na strani Neurje.si.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!