Prisluhnite pesmi, s katero bo Raiven stavila na evrovizijski finale (VIDEO)

Magazin 20. Jan 202421:03 23 komentarjev
Pevka Raiven bo na letošnji Evroviziji Slovenijo zastopala s skladbo Veronika.
Pevka Raiven bo na letošnji Evroviziji Slovenijo zastopala s skladbo Veronika. (Foto: David Lotrič Banović)

Pevka Raiven bo na letošnji Evroviziji Slovenijo zastopala s skladbo Veronika. Prisluhnite skladbi in si oglejte videospot.

27-letna akademsko izobražena glasbenica Sara Briški Cirman – Raiven se bo s pesmijo Veronika poskušala uvrstiti v letošnji evrovizijski finale.

Skladbo, ki bo na tekmovanju zapeta v slovenščini, in videospot so publiki premierno zavrteli v oddaji Misija Malmö, ki je bila nocoj na sporedu na prvem programu TV Slovenija. Raiven je pred dnevi v pogovoru za N1 povedala, da pesem žanrsko umešča med elektroniko in filmsko glasbo. V besedilu je izhajala iz sebe in svojih življenjskih izkušenj, navdih za tekst pa je črpala iz Veronike Deseniške, prve ženske, ki je bila v Sloveniji obtožena čarovništva.

V videospotu imajo sicer pomembno vlogo člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, rdeča nit pa so po besedah Raiven gibi in plesalci, ki bodo z njo nastopili tudi na Evroviziji. “Ko boste videli videospot, bo zelo jasno, kaj se bo dogajalo na velikem odru,” je za N1 še namignila.

Raiven bo barve slovenske zastave na velikem evrovizijskem odru zastopala po tem, ko ji je v izboru, pod vodstvom Radiotelevizija Slovenija (RTVS), strokovna komisija dodelila več kot polovico vseh točk. Kot smo sicer poročali, je letošnji izbor za evrovizijskega predstavnika pod drobnogled vzela Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) zaradi očitkov o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja.

Po lanskoletni zmagi švedske predstavnice Loreen, ki je Evropo prepričala s pesmijo Tattoo, bo letošnje glasbeno tekmovanje gostilo Malmö. Mesto na jugu Švedske blizu danske meje je Evrovizijo gostilo že dvakrat – v letu 1992 in 2013 – tokrat pa bo znova prizorišče med 7. in 11. majem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje