Furs uvedel davčne počitnice med 26. julijem in 13. avgustom

Slovenija 21. Jul 202116:30 0 komentarjev
Furs: Davčne počitnice
Furs

Na Finančni upravi RS so se odločili, da letos uvedejo tritedenske davčne počitnice, ki bodo trajale od 26. julija do 13. avgusta. V tem času FURS ne bo pozival davčnih zavezancev, njihovih računovodij oziroma davčnih svetovalcev.

“Letošnje leto je bilo eno izmed najbolj zapornih. Utrujenost se kaže že pri vseh, tako pri davčnih zavezancih, njihovih računovodjih, davčnih svetovalcih in seveda tudi finančnih uradnikih,” so zapisali na Finančni upravi RS (Furs).

Odločili so se za uvedbo tritedenskih davčnih počitnic, ki bodo trajale med vključno 26. julijem in vključno 13. avgustom. V tem času Furs ne bo pozival davčnih zavezancev, da mu dostavijo kakšno dokumentacijo.

Ne gleda na davčne počitnice bodo zaposleni na Fursu omogočili davčni zavezancem, da opravijo, kar želijo. Nemoteno bodo potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, na dediščine in darila ipd.

Kljub temu bo izvajanje nalog na posameznih področjih potekalo v nekoliko omejenem obsegu. Delo bo potekalo le v postopkih, kjer so termini že bili predhodno dogovorjeni oziroma je termin možno uskladiti po že predhodno vzpostavljeni telefonski ali elektronski komunikaciji. Če davčni zavezanec ne bo dosegljiv, mu bodo s Fursa pisni poziv poslali po 15. avgustu.

Izjema so zahtevki za vračilo DDV, kjer zaradi kratkih rokov za vračilo in interesa zavezanca za davek proces poteka kot običajno. Na Fursu bodo pozorni tudi na postopke, v katerih je treba zadevo zaradi njene narave obravnavati kot nujno (npr. postopki, kjer je potrebno paziti na zastaranje).

Pozor, v času davčnih počitnic seveda še vedno morate poravnati svoje davčne obveznosti, na primer davek na dohodek pravne osebe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!