Golob na še eno Dončićevo tekmo v Dallasu, očitke o dopustu zavrača

Slovenija 14. Jun 202421:15 9 komentarjev
Robert Golob v Dallasu
Foto: @_robertgolob_/INSTAGRAM

Premier Robert Golob se, kot kaže, še ne vrača iz ZDA, saj se je odločil za ogled še ene finalne tekme košarkarske lige NBA v Dallasu, kjer bo znova v živo navijal za Luko Dončića. Ob tem je zavrnil očitke, da je zaradi dopusta v ZDA izpustil mirovno konferenco o Ukrajini, ki se začne v soboto v Švici.

Premier Robert Golob je dejal, da bo s ponosom v živo spremljal še eno finalno tekmo košarkarske lige NBA v Dallasu in v živo navijal za Luko Dončića. V izjavi za slovenske medije je ob tem tudi zavrnil vse očitke iz Slovenije o njegovem dopustu.

“Verjamem, da zagotovo ne bo zadnja tekma. Verjamem, da se bo Luka znal pobrati in se je naučil lekcije in bo danes pokazal, da je najboljši na svetu,” je dejal premier pred četrto in morda zadnjo tekmo finala, saj ekipa Boston Celtics proti Dallas Mavericks vodi že s tri proti nič v zmagah.

Premier, ki se v soboto vrača v Slovenijo, se namerava z Dončićem srečati nocoj pred tekmo. Svoje navdušenje nad slovenskim košarkarjem je Golob delil tudi z ameriškima televizijama TV Fox4 in Dallas Morning News, ki sta ga v petek intervjuvali.

Robert Golob v Dallasu
Foto: @_robertgolob_/INSTAGRAM

“Slovenija ima vrhunske športnike in Američani vedo, da smo odličen športni narod. Predvsem zaradi Luke, pa tudi kolesarjev in drugih. Včeraj so nam gostje v restavraciji – ko so izvedeli, da smo iz Slovenije – začeli kar plačevati pijačo, ker so v Dallasu in Teksasu res ponosni, da se je Luka odločil za njihovo ekipo,” je dejal Golob in dodal, da se v Sloveniji marsikdaj ne zavedamo v kolikšni meri nam športniki dvigujejo ugled v svetu.

“Lahko smo ponosni na Slovenijo in slovenske športnike,” je dejal premier in napovedal, da si bo prihodnji teden v Nemčiji ogledal tudi tekmo slovenske moške reprezentance na evropskem prvenstvu v nogometu.

“Gre za povsem zaseben obisk, vse sem si plačal sam. Luko spremljam dobesedno vsako tekmo, odkar je podpisal za NBA in to je šest let neprespanih noči. Res sem ponosen nanj in verjamem, da so tudi vsi Slovenci,” je odgovoril na vprašanje o obisku Dallasa.

Zavrnil je tudi očitek, da je zaradi tega izpustil mirovno konferenco o Ukrajini, ki se začne v soboto v Švici. “To ne drži. Najprej sem počakal, da je predsednica države potrdila udeležbo in sem šele nato potrdil obisk Dallasa na današnji tekmi, jutri pa se vračam. Če bi bilo potrebno, bi lahko še vedno ujel konferenco, ampak verjamem, da nas bo predsednica zelo dobro zastopala,” je dejal.

Slovenija na konferenci skoraj brez premierja ali predsednice

Kot smo poročali, je imela predsednica Nataša Pirc Musar za čas mirovne konference sicer že potrjene druge obveznosti, zato so v uradu njeno udeležbo najprej opravičili, nato pa so predvidene obveznosti odpovedali in 5. junija premierjevemu kabinetu udeležbo predsednice republike na vrhu o miru v Ukrajini potrdili.

Po neuradnih informacijah N1 je bilo sicer pred pristankom predsednice države v igri, da bi šla namesto Goloba na mirovno konferenco ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, a je bila ta nato obveščena, da se bo vrha udeležila predsednica.

Po besedah nekaterih virov bi lahko bilo morda to, da se dogodka ne bi udeležila bodisi predsednik vlade bodisi predsednica države, razumljeno, kot da naša država, ki je nestalna članica Varnostnega sveta OZN, konferenci ne daje ustrezne teže.

“Odkar sem bil majhen, sem sanjal, da bom kdaj gledal finale NBA. Takrat smo spremljali dvoboje med Celticsi in Lakersi, kasneje Michaela Jordana,” je dejal Golob in izrazil začudenje, da mu kdo to očita.

“Naslednji teden bo več deset tisoč Slovencev spodbujalo nogometno reprezentanco in sem ponosen, da lahko danes navijam za Maverickse predvsem zaradi tega, ker se zavedam Lukovega prispevka k ugledu Slovenije. Kamorkoli pridem – vsi vedo zanj,” je dejal premier.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje