HSE: Na obilne padavine smo se pripravili

Slovenija 04. Avg 202312:59 0 komentarjev
Drava
Drava (Foto: Jure Banfi/BOBO)

Iz Holdinga Slovenske elektrarne so sporočili, da so se na obilne padavine pripravili tako, da so predhodno izpraznili akumulacije in z osebjem zasedli objekte, ki so v normalnih razmerah vodeni daljinsko.

“Obilne padavine so bile napovedane, zato smo predhodno izpraznili akumulacije na hidroelektrarnah, ki jih upravljajo družbe v naši skupini, in z obratovalnim osebjem zasedli v normalnih razmerah daljinsko vodene objekte,” so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne (HSE).

Ob 11. uri je znašal pretok na hidroelektrarni Doblar 1.000 kubičnih metrov na sekundo, dotok iz Avstrije na reki Dravi 1.050 m3/s, v spodnjem delu toka reke Drave pa je bil pretok 2.000 m3/s. Močno so namreč porasli tudi lokalni pritoki, so pojasnili na HSE.

Meteorne vode povzročajo težave tudi na področju Termoelektrarne Šoštanj in Premogovnika Velenje, so dodali.

Za zdaj proizvodnja električne energije na vseh elektrarnah HSE poteka brez večjih posebnosti. “Proizvodnja hidroelektrarn je zmanjšana zaradi dviga spodnje vode, kar je normalen pojav. Na hidroelektrarnah se prioritetno zagotavlja varno odvajanje vode in s tem protipoplavna varnost,” so pojasnili.

“Danes in v noči na soboto se pričakujeta krepitev padavin ter dodaten porast pretokov na vseh porečjih. Vzpostavljene imamo dežurne ekipe, ki skrbijo za varno in zanesljivo obratovanje naših proizvodnih objektov,” so sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!