Janez Janša in Franc Kangler naj bi združila moči

Slovenija 14. Feb 202315:51 18 komentarjev
Janez Janša in Franc Kangler
Borut Živulović/BOBO

Nova ljudska stranka (NLS) se bo po poročanju Večera pridružila SDS. Predsednik NLS Franc Kangler naj bi prevzel vodenje mariborskega odbora SDS, združitev pa naj bi naznanili na sobotni slavnostni akademiji SDS v Mariboru. Da "gredo v tej smeri" je za STA potrdil vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl.

Nova ljudska stranka (NLS), ki jo vodi Franc Kangler naj bi se po poročanju Večera pridružila SDS.

V SDS tega niso želeli komentirati, Kangerl pa za komentar ni bil dosegljiv. Da potekajo pogovori o združitvi strank, a da morajo sklepe o tem najprej potrditi še organi stranke, pa je potrdil vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl.

Preberite še: V Dupleku naj bi iz SDS izstopilo okoli 30 članov stranke

Kot še poroča Večer, je predsednik SDS Janez Janša v ponedeljek obiskal lokalni odbor SDS v Mariboru. Razlog za združitev pa naj bi bil krepitev SDS v Mariboru, kjer je bila na lokalnih volitvah Kanglerjeva stranka bolj uspešna. NLS je v mestnem svetu dobila osem sedežev, SDS pa le štiri.

Kot smo poročali v ponedeljek, je generalno tajništvo stranke SDS v začetku februarja razrešilo vodstvo občinskega odbora Duplek na čelu s predsednikom Markom Remsom in podpredsednico Natalijo Pečar.

Iz stranke SDS so sporočili, da je bilo vodstvo občinskega odbora Duplek razrešeno zaradi “izjemno slabega volilnega rezultata na jesenskih lokalnih volitvah.”

Kangler naj bi nasledil Kaloha

SDS je na državnozborskih volitvah v Mariboru dobila le enega poslanca; Dejana Kaloha, ki pa je kot kandidat za mariborskega župana prejel le 4,27 odstotka glasov. Kaloh sicer vodi tudi mariborski odbor SDS, mandat mu poteče v marcu, za novega pa ne bo kandidiral. Po neuradnih informacijah Večera naj bi vodenje odbora prevzel Kangler.

SDS bi po združitvi s Kanglerjevo NLS postala najmočnejša skupina v mariborskem občinskem svetu poleg liste župana Saše Arsenoviča, obe bosta namreč imeli po 12 glasov. Gibanje Svoboda jih ima 11.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje