V Dupleku naj bi iz SDS izstopilo okoli 30 članov stranke

Slovenija 13. Feb 202316:24 19 komentarjev
SDS Duplek
Foto: FB/SDS občinski odbor Duplek

Vodstvo občinskega odbora stranke SDS Duplek je pred dnevi na svojem Facebooku objavilo črno-belo fotografijo članov in zapisalo, da gre za "konec naše skupne poti". Čez nekaj časa pa je postalo jasno - o tem je sicer prvi poročal Reporter - da so v SDS razrešili vodstvo občinskega odbora. Iz stranke SDS so sporočili, da je bilo vodstvo občinskega odbora razrešeno zaradi "izjemno slabega rezultata na jesenskih lokalnih volitvah." V Dupleku pa pravijo: "Tako se z ljudmi ne dela."

Da se v vodstvu občinskega odbora SDS (OO SDS) v Dupleku nekaj dogaja, je postalo jasno 4. februarja, ko se je na Facebook profilu dupleškega občinskega odbora SDS barvna fotografija članov “prebarvala” v črno-belo. “Konec naše skupne je poti, sedaj gremo vsak po svoji poti naprej, se morda kdaj srečamo, objamemo, a v srcu skupaj vsi ostanemo,” je pisalo ob fotografiji.

Kot se je izkazalo, je generalno tajništvo stranke SDS vodstvo občinskega odbora Duplek na čelu s predsednikom Markom Remsom in podpredsednico Natalijo Pečar razrešilo. Oba sta bila na ta položaj ponovno izvoljena  pred lanskimi lokalnimi volitvami.

Preberite še: Lendavske Stožice: krampov in kopat ni, sledi denarja pa vodijo v bližino SDS 

Rems je pojasnil, da je bilo vodstvo odbora izvoljeno demokratično in da so volitve potekale pod taktirko generalnega tajništva SDS. Ko so se pred kratkim pripravljali na letno konferenco dupleškega odbora, pa jih je generalni sekretar SDS Borut Dolanc po elektronski pošti obvestil, da je vodstvo dupleškega odbora SDS razrešeno.

“Lojalno smo služili stranki, opravljali tudi prostovoljna dela, zato se mi takšen način razrešitve ne zdi primeren. Tako se z ljudmi ne dela,” pravi Rems in dodaja, da jim v SDS razlogov za razrešitev niso navedli in da se na to odločitev tudi ne morejo pritožiti.

“Razrešujejo nas ljudje, ki ne poznajo niti našega dela niti okolja, v katerem delujemo. Ljudje so razočarani nad potezami stranke, ki so nedopustne, žaljive in ponižujoče, zato se vrstijo številni izstopi iz stranke SDS,” je še dejal Rems.

Potrdil je, da je iz stranke izstopilo celotno razrešeno vodstvo občinskega odbora, skupaj pa naj bi v Dupleku do zdaj iz SDS zaradi zadnjega dogajanja izstopilo že okoli 30 članov stranke.

SDS: Zaradi izjemno slabega rezultata na lokalnih volitvah

Iz stranke SDS so sporočili, da je bilo vodstvo občinskega odbora Duplek razrešeno zaradi “izjemno slabega volilnega rezultata na jesenskih lokalnih volitvah.”

SDS je v občini Duplek lani prejela 156 glasov (osem odstotkov), v občinskem svetu so dobili enega svetnika. Leta 2018 je na lokalnih volitvah v Dupleku SDS prejela 356 glasov (11,4 odstotka), v občinskem svetu pa je stranka osvojila dva mandata. “Zaradi slabega rezultata je bila sklicana izredna volilna konferenca, na kateri se je razrešilo vodstvo občinskega odbora,” so za N1 zapisali v SDS.

Na vprašanje, kdo je novi predsednik v Dupleku , SDS odgovarja, da novega vodstva občinskega odbora trenutno še ni.

Nekaj dni po razrešitvi so člani zdaj še bivšega vodstva lokalnega odbora sicer prejeli vabilo generalnega tajništva stranke na mašo za domovino, kasneje pa tudi na pogovorni večer z Alešem Hojsom v dvorani na Vurberku. “Tam naj bi iskali rešitve za volitve novega vodstva. A se razrešeni člani iz protesta tega nismo želeli udeležiti,” je dejal Marko Rems in dodal: “Vodstvo občinskega odbora so najprej likvidirali, kasneje pa so se želeli pogovarjati. Vsi pa vemo, da se je v demokraciji treba najprej pogovarjati in šele nato ukrepati, če pogovori niso obrodili sadov.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje