Janković odgovarja Pirc Musar: Naj kot vrhovna poveljnica C0 prevzame z vojsko

Slovenija 16. Jan 202414:10 39 komentarjev

Ljubljanski župan Zoran Janković je po odmevnem intervjuju Nataše Pirc Musar za N1 komentiral njeno izjavo, da se mu kljub novi odločbi o gradnji kanala C0 ne namerava opravičiti. "Če je tako prepričana o svojem prav, naj kot vrhovna poveljnica prevzame kanal C0 z vojsko," je dejal.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci občine dejal, da opravičila predsednice države niti ne pričakuje več, saj da je bila njena izjava v intervjuju za N1 jasna.

“Žal mi je, da ni zmogla dovolj poguma, da se opraviči,” je komentiral. Spomnil je, da je opravičilo pričakoval predvsem zato, ker je po odločbi upravnega sodišča gradnja kanalizacijskega kanala na severnem delu Ljubljane povsem zakonita in poteka v skladu z vsemi okoljevarstveni predpisi, sama pa je na konferenci ZN o vodi v New Yorku pozivala k začasni ustavitvi gradnje. “Zdaj ko ima odločbe, pa še vedno vztraja pri svojem. Jaz tudi,” je dodal župan.

Nato je Pirc Musar pozval, naj, če je tako prepričana o svojem prav, kot vrhovna poveljnica kanal C0 prevzame z vojsko in “zagotovi tisto, kar je treba”. “Naj bo malo za hec, če se že hecamo, čeprav bi bila stvar lahko že zaključena,” je pripomnil. Poudaril je, da je predsednico prijazno pozval k opravičilu, predvsem kot pravnico in osebo, ki zagotavlja pravno demokracijo.

“Gre za politično odločitev – njeno”

Na novinarska vprašanja, ali gre pri novi odločbi za politično odločitev, je ljubljanski župan brez premisleka dejal, da je, a (le) s strani Pirc Musar. “Po čem je pa ona strokovnjak za kanalizacijo?” se je vprašal in dodal, da je o gradnji kanala v zadnjih letih odločalo več institucij v različnih slovenskih vladah. Na podlagi tega je zaključil, da je njihova odločitev strokovna.

Pirc Musar je k začasni prekinitvi del na kanalu, ki se gradi na severu Ljubljane, pozvala na podlagi dveh mnenj, medtem ko je občina skupaj za gradnjo kanalizacijskega kanala zbrala 26 soglasij, je spomnil župan. Odgovore njenega kabineta pri utemeljevanju njene izjave pa je označil za “privlečeno za lase”.

Celoten intervju s predsednico republike Natašo Pirc Musar si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje