Kakšno bo vreme prve dni novega tedna

Slovenija 06. Dec 202101:00 0 komentarjev
Megla
PROFIMEDIA

V ponedeljek bo bolj jasno, po nižinah pa se bo ponekod še zadrževala megla. Sredi tedna prihaja nova pošiljka padavin.

V ponedeljek se bo postopno zjasnilo, ponekod po nižinah pa bo ostala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

V sredo nova pošiljka padavin

V torek bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo se bo po jasnem in ponekod meglenem jutru čez dan od zahoda pooblačilo. Zvečer bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine, ki se bodo v noči na četrtek okrepile in razširile na vso državo. Ob morju bo pihal jugo. V četrtek bo oblačno, občasno bodo še rahle padavine.

Kakšno bo vreme od 9. do 14. decembra?

Sprva bomo še v ciklonskem območju, ob koncu tedna pa se bo tudi nad naše kraje od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo začel pritekati toplejši zrak. Ob koncu obdobja bo anticiklon začel slabeti. V četrtek bo oblačno, občasno bodo še rahle padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. V petek bo verjetnost za padavine že manjša, od sobote do torka pa bo suho vreme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!