Kaos tudi v javnem prevozu: kaj so nam povedali potniki

Slovenija 16. Jan 202309:01 > 10:14 5 komentarjev

Obilno jutranje sneženje je velike težave povzročalo predvsem na cestah. Poleg tovornih vozil na avtocestah so na cestah v Ljubljani obstali tudi številni avtobusi LPP. Težave so imeli predvsem daljši, pregibni avtobusi. V zgornjem posnetku preverite, kaj je v anketi presenetilo potnike.

Jutranje sneženje je ohromilo promet.

Sneg je povzročal preglavice na avtocestah, težave so bile tudi v mestih. V Ljubljani so zjutraj na cesti obstali številni avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Mnogi so zato na avtobus čakali veliko dlje, kot je običajno ob jutranjih urah, ko so prihodi najpogostejši. V Šiški so potniki čakali tudi več kot 20 minut. Nekateri so bili povsem polni, tako da na določenih postajah potniki niso mogli vstopiti na avtobus.

Čakajoče na eni ljubljanskih avtobusnih postaj smo povprašali, kako komentirajo prometni kaos. Avtobusi anketiranih so imeli zamude, a kot je izpostavila sogovornica, raje izbere javni potniški promet kot avtomobil. Drugo anketiranko je presenetilo stanje na cestah, saj je pričakovala, da bo Ljubljana kljub obilni snežni pošiljki bolj splužena. Da imajo plužne službe težave, se je strinjala tudi tretja sogovornica.

“Zaradi novozapadlega snega, ki na večini cestišč v jutranjem času ni bil ustrezno očiščen, smo predvsem v jutranjem času zaznali številne izpade oziroma zamude. Predvsem daljši, zgibni avtobusi, ki imajo pogon na tretji osi (t. i. prikolici), imajo velike težave pri vožnji, kadar je na cestišču večja količina snega,” je za N1 pojasnil namestnik direktorja LPP Rok Vihar.

Kot je še dodal, je bil ponekod interval med avtobusi porušen. “Nekaj vozil je bilo tudi poškodovanih, vendar ne gre za večje poškodbe,” je povzel stanje na voznem parku.

Na končni postaji linije številka 5 padlo drevo

Avtobusi so imeli težave pri zahtevnejših manevrih, kot je vožnja v klanec ali ostro zavijanje oziroma obračanje.

LPP je imel težave na linijah številka 1, 3, 3B, 5, 6, 8, 9, 13, 14 in 22. “V jutranjem času smo imeli izpade predvidenih odhodov. Pretežni delež izpadov smo že uspešno odpravili in trenutno z izjemo nekoliko daljših zamud promet na večini linij poteka tekoče,” je še pojasnil Vihar. Največje težave so imeli zaradi podrtega drevja na končni postaji linije številka 5 pri Podutiku. Izpadi so bili še na progah 8, 9 in 14.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje