Po jutranjem kaosu se je stanje na cestah umirilo

Slovenija 16. Jan 202305:23 > 09:51 2 komentarja

Večji del Slovenije je ponoči zajelo močno sneženje, ki je marsikje povzročalo težave v prometu. Zaradi obilnih snežnih padavin in zdrsov tovornih vozil sta bili zjutraj dalj časa zaprti tudi dolenjska in primorska avtocesta ter nekateri priključki na štajerski avtocesti. Zaradi zasneženih cest je vse dopoldne po državi promet potekal počasneje.

Na številnih slovenskih cestah je jutranje močno sneženje povzročilo prometni kolaps. Že pred 7. uro zjutraj je prometnoinformacijski center začel opozarjati voznike, naj se na pot ne odpravljajo, razen v nujnih primerih.

Za ves promet je bila zgodaj zjutraj zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, dolenjska avtocesta pri Medvedjeku proti Ljubljani, priključek Novo mesto proti Obrežju in nekateri odseki štajerske avtoceste. Ponekod so se pojavljale poledica in večje zaplate snega, ki se je oprijel cestišča.

Spletna stran Promet.si je zjutraj imela povečan obisk, kar je povzročalo počasnejše nalaganje strani. Prav tako so sprejeli veliko klicev v klicnem centru, saj so mnogi preverjali stanje na cestah pred prihodom v službo.

Prometnoinformacijski center ob tem opozarja, da ponekod na primorski avtocesti proti Kopru še vedno nastajajo krajši zastoji tovornih vozil. Ker so nekateri nastali tudi na voznih pasovih, svetujejo previdno vožnjo.

Za  priklopnike in polpriklopnike še vedno velja prepoved vožnje na cestah Spodnja Idrija–Godovič in Godovič–Col–Ajdovščina. Cesta čez prelaz Vršič in cesta čez Korensko sedlo na avstrijski strani sta zaprti.

Tako so tovorna vozila izločali na izvozu Šempeter:

Stanje na štajerski, gorenjski in primorski avtocesti ob 7. uri zjutraj:

viadukt dracova viadukt dracova
Promet.si
Log pri Brezovici Log pri Brezovici
Promet.si
Sionja Gorica Sionja Gorica
Promet.si
Zastoj avtocesta Zastoj avtocesta
Promet.si
Sneg gneča avtocesta Sneg gneča avtocesta
Promet.si
Avtocesta sneg Avtocesta sneg
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje