Lado Bizovičar za N1: Za Vlada Kreslina bi to ponovil še desetkrat!

Slovenija 05. Dec 202318:38 18 komentarjev
Lado Bizovičar
Foto: Zajem zaslona / YouTube

Komični monolog na račun Vlada Kreslina, ki ga je na ponedeljkovem koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška izvedel Lado Bizovičar, ni bil dobro sprejet: občinstvo je komika izžvižgalo, češ da njegove šale niso bile primerne za dano priložnost. A kot sta za N1 povedala Lado Bizovičar in Eva Strmljan Kreslin, je bila celotna točka vnaprej načrtovana, predhodno pa so jo slišali in odobrili tudi Kreslin, njegova soproga in prijatelji. Edini, ki se je bal, da bi šel s šalami predaleč, je bil prav Bizovičar.

Včerajšnji koncert Izštekanih 10 v Kinu Šiška je pozornost medijev bolj kot zaradi dobre glasbe in vrhunskih glasbenih izvajalcev pridobil zaradi “ponesrečenega” komičnega vložka Lada Bizovičarja. Ta je na odru zapel pesem Dan najlepših sanj Vlada Kreslina, da bi tako počastil njegov nedavni 70. rojstni dan.

A Bizovičar si je pred pesmijo vzel še sedem minut za nekaj šal na račun dobrega prijatelja Kreslina. Občinstvo je Bizovičarja najprej pozvalo, naj vendarle začne peti, nato pa začelo izžvižgavati.

Da šale niso padle na najbolj plodna tla, je za N1 priznal tudi Bizovičar: “Najbrž ni prvič, da sem duhovičil ob nepravem času, prepozno v noč. In zagotovo ne zadnjič. Ampak za Vlada Kreslina bi to ponovil še desetkrat!”

A Bizovičarjev komični monolog je bil vnaprej skrbno načrtovan, predhodno pa so ga v ožjem krogu slišali in “požegnali” tako Kreslin kot tudi njegova soproga in prijatelji ter se ob njem “valjali od smeha,” je za N1 povedala Eva Strmljan Kreslin. Bizovičarjeve šale so se ji zdele komične, označila jih je za “čisto zdravo zabavo”, zato jo je tako buren odziv občinstva precej presenetil.

“Ne razumem čisto dobro, zakaj je bila publika tako nastrojena; to si razlagam tako, da so bili tako naklonjeni Vladu, da enostavno niso hoteli, da bi se kdorkoli šalil na njegov račun,” je dejala. Dodala je, da se je tudi Bizovičar bal, da bi šel s šalami predaleč, a da so ga naposled prepričali, naj nastop vendarle izvede.

Strmljan Kreslin je žal, da udeleženci koncerta nastopa niso sprejeli tako, kot si je Kreslin zamišljal, a je priznala, da je bil njihov odziv po drugi strani lep: “Če to ne bi šlo na Ladov račun, bi človek lahko samo želel, da te publika tako zelo podpre in ščiti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje