Ljubljanski kavalirji našli torbico, v njej pa presenečenje

Navdih 28. Feb 202408:15 6 komentarjev
Ljubljanski kavalir
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V soboto so vozniki ljubljanskih kavalirjev sprožili pravo iskalno akcijo. Eden od njih je namreč našel torbico, v kateri je bilo kar 2.000 evrov gotovine, zato so se pognali v lov za lastnikom.

Vodja voznikov ljubljanskih kavalirjev Zoran Stojinović je v soboto okoli 18. ure prejel klic sodelavca Mira, da je našel torbico prestižne znamke, v njej pa različne dokumente, ključe in kar 2.000 evrov gotovine. “Prosil me je, da poskušava najti lastnika,” je pripovedoval na redni novinarski konferenci župana Zorana Jankovića.

Po njegovih besedah je aktiviral vse voznike, ki so tisti trenutek še delali, in jim naročil, naj se odpeljejo na kraj, kjer je bila torbica najdena. “Naj pogledajo, če je tam kdo, ki torbico išče,” jim je dejal.

Obenem je sodelavca prosil, naj pregleda dokumente, ki so bili v torbici, in mu sporoči ime in priimek lastnika. Stojinović je nato na spletu poiskal njegovo telefonsko številko in mu poslal sporočilo z vprašanjem, ali kaj pogreša oziroma išče. “Čez 15 minut me je poklical in rekel: ‘Ali je to sploh možno? Hvala vam, ker vračate vero v poštenost.'”

Ljubljanski kavalir
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

Lastniku in vozniku Miru, ki je imel torbico pri sebi, je sporočil lokacijo, kje se bosta srečala. “Zame je ravnanje sodelavcev hvale vredno. Poleg tega, da skrbimo za prevoze in pomagamo meščanom oziroma turistom, je pomembno tudi, da smo pošteni. Tako dvigujemo ugled mesta in podjetja LPP,” je pripomnil.

Izkazalo se je, da je torbico izgubila družina iz Zagreba, potem ko je sin padel in si zlomil ključnico. “Morali so v UKC Ljubljana, bili so nervozni, nato pa so ostali še brez vsega, kar je bilo v torbici,” je pojasnil župan Janković, ki je ekipo kavalirjev pohvalil. Dejal je, da je sobotna akcija vrhunsko ogledalo Ljubljane. “V denarnici je bilo 2.000 evrov gotovine, to je več kot plača voznikov,” je dejal in namignil, da marsikdo prav zaradi visoke vsote denarja lastnika ne bi poiskal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje