Luka Steiner nov državni svetnik za področje kulture in športa

Slovenija 31. Maj 202312:51 0 komentarjev
Luka Steiner
Srdjan Živulović/BOBO

Po tem, ko je ustavno sodišče razveljavilo izvolitev Tomaža Horvata za državnega svetnika za področje kulture in športa, so danes ponovno stekle volitve. Največ glasov je prejel Luka Steiner.

Na ponovnih volitvah državnega svetnika, predstavnika kulture in športa, ki so potekale danes, je največ glasov prejel predsednik uprave Športne loterije Luka Steiner, so sporočili iz Državne volilne komisije. Zanj je glasovalo 10 od 17 navzočih elektorjev. Pet elektorjev je glasovalo za Zorana Pozniča, dva za Tomaža Simetingerja, nobeden za Boruta Pelka.

Državna volilna komisija je ponovne volitve državnega svetnika za področje kulture in športa razpisala po odločitvi ustavnega sodišča, s katero je to razveljavilo volitve državnega svetnika, predstavnika kulture in športa, v delu, ki se nanaša na končno glasovanje. Ugotovilo je namreč, da je bila kandidatura Tomaža Horvata, ki je bil izvoljen na omenjeno mesto, nezakonita, saj dejavnosti na področju športa ne opravlja poklicno, temveč prostočasno.

Elektorji, navzočih je bilo 17 od skupaj 21, so tako na današnjem ponovnem volilnem zboru glasovali o ostalih štirih kandidatih, katerih kandidature niso bile izpodbijane in jih ustavno sodišče ni izločilo.

Državna volilna komisija bo končno poročilo o izidu ponovnih volitev člana državnega sveta za področje kulture in športa obravnavala na naslednji seji, ki bo predvidoma v prihodnjem tednu, so še sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!