“Slovenija bi bila brez Hribarja v teh 33 letih popolnoma drugačna”

Slovenija 08. Sep 202321:21 > 21:54
Sašo Hribar
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Med sodelavci, ki so dolgo časa sodelovali s pokojnim Sašem Hribarjem, je tudi Marjan Šarec, ki je bil pred skokom v politiko del satirične ekipe Radia Ga Ga. Kot je povedal za N1, bi bila Slovenija brez njega v teh 33 letih povsem drugačna. "Kot bi se odlomila ena ogromna skala in za seboj pustila tako praznino, da človeka kar zmrazi," pa je ob smrti kolega povedal Bojan Kranjc, ki je bil med drugim scenarist in avtor formata oddaje Hri-Bar.

Novica, da je nenadoma umrl legendarni radijski voditelj in satirik Sašo Hribar, je prizadela številne njegove sedanje in nekdanje sodelavce. Med njimi je tudi obrambni minister Marjan Šarec, ki je s Hribarjem med letoma 2003 in 2010 sodeloval pri Radiu Ga Ga in nekaterih drugih satiričnih projektih na RTV Slovenija.

Šarec, ki je leta 2010 zapustil igralske vode in vstopil v politiko, je Saša Hribarja za N1 opisal kot posebnega človeka. “Bil je izjemno inteligenten, načitan, poln idej in nemirnega duha. Samo z očmi sva se pogledala in vedela kaj in kako,” je njuno improvizacijo med nastopi opisal Šarec.

Kot pravi, bi bila brez Hribarja tudi njegova pot povsem drugačna. “Mogoče sem prav zaradi njega tudi šel v politiko. Spremenil mi je življenje,” je o dolgoletnem sodelavcu povedal Šarec. Ob tem priznava, da ga nekateri niso razumeli, vendar bi bila Slovenija brez njega v 33 letih popolnoma drugačna.

“Vedno mu bom hvaležen za vsa skupna leta, ko smo ustvarjali,” je spomine na nekdanjega sodelavca sklenil Šarec.

“Kot bi se odlomila ena ogromna skala”

S pokojnim Hribarjem je bil tako službeno kot tudi zasebno vrsto let tesno povezan tudi Bojan Krajnc, ki je bil scenarist in avtor formata oddaje Hri-Bar. “Nimam besed. Kot bi se odlomila ena ogromna skala in za seboj pustila tako praznino, da človeka kar zmrazi,” je ob smrti kolega za N1 povedal Kranjc. Tudi on je o legendarnega voditelja opisal kot “posebnega človek z veliko talenti in zdravim razumom.”

V skupnem zapisu so se od Saše Hribarja poslovili tudi sedanji sodelavci RTV Slovenija. “Za njim ostaja velika ustvarjalna praznina in globoka žalost. V etru in na hodnikih RTV Slovenija bomo pogrešali njegove iskrive in prodorne misli, gromek smeh in glasne domislice, s katerimi je kreativno in skozi satiro osmišljal današnjo družbo in aktualno dogajanje,” so zapisali in dodali, da jim bo v spominu ostal tudi kot izjemen človek, sodelavec in prijatelj.

Svojcem in sodelavcem pokojnega radijskega voditelja je sožalje izrekla tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Na družbenem omrežju X je zapisala, da je bil Hribar s svojim edinstvenim humorjem in imitacijami ena od legend slovenskega televizijskega prostora, ki bo ostala zapisana v večnost.

Prek vladnega profila je na istem omrežju sožalje izrekel tudi premier Rober Golob. “Z odhodom Saša Hribarja je Slovenija izgubila enega najbolj duhovitih in prodornih radijskih in televizijskih ustvarjalcev,” je zapisal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.