Minister Poklukar verjame, da bo vlada s policisti in vojaki dosegla kompromis

Slovenija 14. Jun 202417:21 2 komentarja
Boštjan Poklukar
Foto: Borut Živulović/BOBO

Notranji minister Boštjan Poklukar je prepričan, da bodo vlada ter sindikata policistov in vojakov, ki sta napovedala stavko oziroma protestni shod, dosegli kompromis. Zatrdil je, da na ministrstvu vodijo zgleden dialog z obema policijskima sindikatoma in imajo odkrit odnos.

Notranji minister Boštjan Poklukar je po napovedi policijske stavke in protestnega shoda vojakov danes izrazil prepričanje, da se bosta sindikalna in vladna stran vrnili za pogajalsko mizo in dosegli kompromis, s katerim bodo zadovoljni vsi.

Poklukar je zatrdil, da je za napoved stavke in protestnega shoda vojakov izvedel iz informativnih portalov na svetu ministrov za notranje zadeve v Luksemburgu. Ocenjuje, da je prišlo do nekega zastoja v pogajanjih, posledica tega pa je tudi ta komunikacija.

Zatrdil je, da na ministrstvu vodijo zgleden dialog z obema policijskima sindikatoma in imajo odkrit odnos. “Jaz še enkrat verjamem, da bodo pogajalci na pogajalskem procesu prišli do kompromisa. Seveda si ne želim, da pride do zaostrovanja, kajti težko ocenjujem, kaj bi bilo, v kolikor bi prišlo do policijske stavke,” je še dejal.

Na komentar predstavnikov sindikata, da jih v tej luči ne čudi, da smo v Sloveniji vse pogosteje priča ustanavljanju vaških straž in drugih skupin, je Poklukar zatrdil, da vaških straž ne bodo dovolili. Dejal je, da bodo na ministrstvu vaške straže poskušali nasloviti s spremembo zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policijski in vojaški sindikati so namreč ogorčeni nad ravnanjem vlade, ki je na stebrnih pogajanjih v ponedeljek nekaterim primerljivim poklicnim skupinam ponudila višja vrednotenja delovnih mest kot policistom, vojakom in strokovno-tehničnim delavcem. Če jim ne bo prisluhnila, vzporedno s policijsko stavko napovedujejo tudi protestni shod vojakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje