Ministrstvo Stojmenove Duh bo moralo plačati še za dostavo prenosnikov

Slovenija 24. Sep 202421:51 1 komentar
prenosniki, SKLADIŠČE
Prenosni računalniki v skladišču (Foto: Ministrstvo za digitalno preobrazbo)

Ne le stroški skladiščenja in namestitve operacijskega sistema, ministrstvo za digitalno preobrazbo bo moralo za 13.000 prenosnikov plačati tudi stroške dostave. Pošiljanje enega prenosnika bo s Pošto Slovenije, ki je bila najcenejši ponudnik, stalo 10,65 evra.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo bo moralo za 13.000 računalnikov plačati še strošek dostave, poroča Televizija Slovenija. Najnižjo ponudbo za dostavo je oddala Pošta Slovenije. Strošek dostave posameznega računalnika bo tako znašal 10,65 evra z DDV.

Tako bo ministrstvo za distribucijo 10.000 računalnikov odštelo dobrih 100.000 evrov. Med tem pa so šole računalnike prevzele same, še poroča Televizija Slovenija.

Ministrica Emilija Stojmenova Duh je za nakup računalnikov odštela 6,5 milijona evrov. Kot smo poročali pred v petek je za namestitev operacijskega sistema ministrstvo odštelo dodatnih 325.000 evrov. Ob tem pa ministrstvo plačuje tudi najemnino – računalnike so namreč dobavili novembra lani, razdeljevati pa so jih začeli šele junija letos. Do sedaj je najemnina nanesla okoli 14.000 evrov.

Nova interpelacija ministrice, glavnina očitkov o računalnikih

Spomnimo: prostore štirih vpletenih podjetij je sredi aprila preiskala Agencija za varstvo konkurence (AVK), saj dobavitelje sumi nedovoljenega dogovarjanja o cenah in usklajenega ravnanja pri oddaji ponudb.

Postopek AVK še ni končan, sta pa postopek obravnave sumov nepravilnosti pri tem poslu zaključila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ki je ugotovila več korupcijskih tveganj in sum kršitve zakona o javnem naročanju, ter računsko sodišče, ki je ugotovilo, da nakup ni bil opravljen v skladu z načeli učinkovitosti in gospodarnosti. Ministrstvo kljub ugotovitvam omenjenih institucij vztraja, da je bil nakup gospodaren in da so računalniki primerni.

O usodi ministrice Stojmenove Duh bodo prihodnji petek odločali poslanci. Obravnavali bodo namreč že drugo interpelacijo zoper njo. Glavnina očitkov se nanaša prav na nakup prenosnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje