Na razpis za generalnega državnega odvetnika prispelo sedem prijav

Slovenija 23. Avg 202216:34 0 komentarjev
Foto: Srdjan Zivulovic/BOBO

Na razpis za generalnega državnega odvetnika je v roku prispelo sedem prijav, so potrdili na ministrstvu za pravosodje. Resorna ministrica Dominika Švarc Pipan bo obravnavala vse kandidature in po opravljenem razgovoru z njimi svojo izbiro predložila komisiji za presojo ustreznosti kandidatov, nakar ustreznega kandidata imenuje vlada.

Komisija za presojo ustreznosti kandidatov bo s kandidatom, ki ji ga bo predlagala ministrica Dominika Švarc Pipan, opravila razgovor in podala oceno o njegovi primernosti ali neprimernosti. Švarc Pipan bo nato kandidata, ki ga je komisija ocenila kot primernega, predlagala v imenovanje vladi, pravijo na ministrstvu.

Ministrstvo je razpis za generalnega državnega odvetnika objavilo po tem, ko vlada na to mesto ni znova imenovala Jurija Groznika, saj so nanj leteli očitki, da je v času vlade Janeza Janše zoper protestnike vlagal neutemljene tožbe. Čeprav je Groznika k temu zavezovala zakonodaja, bi morali v tovrstnih situacijah prevladati višji in širši interesi krepitve pravne države, je po takratni seji vlade dejala Švarc Pipan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!