Nekdanjega ministra Vizjaka naj bi ujeli pijanega za volanom

Slovenija 22. Jun 202215:51 > 16:30 3 komentarji
Andrej Vizjak
Žiga Živulovič jr / BOBO

Nekdanjega ministra za okolje Andreja Vizjaka naj bi policisti ujeli pijanega za volanom, poroča poral 24ur.com.

Policisti naj bi v ponedeljek zvečer med kontrolo prometa ustavili nekdanjega okoljskega ministra Andreja Vizjaka, poroča portal 24ur.com. Po njihovih neuradnih informacijah naj bi Vizjak vozil pod vplivom alkohola. Policija zaradi varovanja osebnih podatkov posameznih postopkov ne komentira, tudi Vizjak navedb za portal ni želel komentirati.

Več politikov je v preteklosti vozilo pijanih. Vodja poslanske skupine LDS Tone Anderlič je, ko je imel v krvi dobra dva promila, s službenim avtom zapeljal s ceste. Kljub prepovedi vožnje se je vrnil za volan in se odpeljal v Ljubljano. Nekateri poslanci so menili, da bi moral Anderlič zapustiti vsaj pomembne parlamentarne funkcije, ker pa ni odstopil z mesta vodje poslanskega kluba, pa je poslansko skupino LDS zapustila Ljerka Bizilj.

Odgovornost za svoje ravnanje pa je prevzel Henrik Gjerkeš, minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj v vladi Boruta Pahorja. Po novoletni zabavi so ga policisti ustavili na ljubljanskih obvoznici in ga zaradi alkoholiziranosti pridržali. Po njegovih pojasnilih se je po odstavnem pasu z upočasnjeno hitrostjo peljal zaradi počene pnevmatike, prometno nesrečo pa je zanikal.

2014 je v prometni nesreči Peter Vilfan zadel pešca. Zaradi tega je nepreklicno odstopil z mesta poslanca državnega zbora. Kasneje je preiskava kasneje pokazala, da je bila vsebnost alkohola v Vilfanovi krvi pod zakonsko določeno mejo. Na državnozborskih volitvah, ki so potekale zgolj dva meseca po nesreči, je bil nekdanji vrhunski košarkar vnovič izvoljen za poslanca.

Na pustno soboto 2009 pa je preveč napihal brežiški župan Ivan Molan. Ker so ga ustavili na manj prometni cesti in v bližini doma, so se v javnosti kmalu pojavile govorice, da so mu policijsko patruljo nastavili politični nasprotniki. Molan je član SDS. Sam je svoje dejanje po medijskem razkritju obžaloval, del javnosti pa je kot sporno ocenil zlasti to, da je med policijskim postopkom po telefonu “za nasvet” klical direktorja krške policijske uprave.

Večkrat so policisti ustavili tudi poslanca SNS Zmaga Jelinčiča. Leta 2003 je napihal kar dvakrat, leto pozneje pa so ga ustavili v Radencih, a ni hotel pihati.

Lani pa so med policijsko kontrolo takratnemu poslancu SNS Janiju Ivanuši izmerili kar 0,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali dvakrat več od dovoljenega. Ivanuša se je zavil v molk, namesto njega pa je Jelinčič dejal, da naj bi se na ta način ormoški policisti maščevali poslancu zaradi poslanskih vprašanj, po drugi strani pa da je Ivanuša skušal zgolj premakniti avto na parkirišču, potem pa bi se domov odpravil s taksijem. Na Jelinčičeve očitke se je že odzvala ormoška policija, ki zavrača poslančeve navedbe s pojasnilom, da je policijska patrulja izvajala običajen nadzor cestnega prometa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje