Neurje odkrilo streho litijske gimnazije, šola bo do nadaljnjega zaprta

Slovenija 04. Jul 202308:35 0 komentarjev
streha litija
Boris Doblekar/FACEBOOK

Močno neurje in veter sta v ponedeljek zvečer odkrila streho gimnazije v Litiji. Šola bo do nadaljnjega ostala zaprta. Za vse informacije v zvezi s popravnimi izpiti naj se dijaki obrnejo na svetovalno službo, so zapisali na spletni strani.

Neurje se je v ponedeljek zvečer razbesnelo tudi v Litiji, kjer je močan veter poškodoval približno polovico strehe tamkajšnje gimnazije in povzročil škodo. Del strehe na gimnaziji je dobesedno odneslo in jo vrglo na drugi del strehe ter jo poškodovalo, je razmere opisal župan Občine Litija Franci Rokavec. Kot je dejal, je že govoril z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo, tako da so pristojne službe že na poti v Litijo.

“Pričakujemo, da se bodo čim prej zagotovila potrebna intervencijska sredstva. Dejansko bi mi že v naslednjih dneh poskušali iti v pokrivanje strehe na objektu, zato da se prepreči nadaljnja škoda,” je dejal župan. K odpravi posledic naliva v prostorih šole pa je že pristopil kolektiv šole, kličejo tudi starši, če lahko pomagajo, tako da je po županovih besedah odziv izjemen. Na spletni strani Gimnazije Litija so objavili, da je zaradi škode po neurju šola do nadaljnjega zaprta ter da naj dijaki za vse informacije v zvezi s popravnimi izpiti pokličejo šolsko svetovalno službo.

Neurje je po županovih besedah poškodovalo tudi manjši del del strehe na medgeneracijskem centru Šmelc, sicer pa je na območju Litije v ponedeljek orkanski veter podiral drevesa, veliko je bilo nanosov zemljine na ceste in druge javne površine, meteorna voda je zalila precej objektov. Komunalno podjetje in druge službe danes odpravljajo posledice, občinske službe pa so po županovih besedah že šle na teren v popisovanje škode.

Zemeljski plaz je zasul tudi železniško progo Zidani most–Litija, sprožil se je tudi na glavno cesto med Zagorjem in Litijo pri Galeriji in poškodoval del avtobusa, cesta pa je danes po županovih podatkih že odprta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!