Odslej tesnejše sodelovanje med SDS in Šrotovo listo

Slovenija 17. Jun 202320:19 12 komentarjev

Stranka SDS in Celjska županova lista, ki jo vodi nekdanji celjski župan Bojan Šrot, sta podpisali dogovor o sodelovanju. Ta po besedah prvaka SDS Janeza Janše prinaša sodelovanje na lokalni in državni ravni, med drugim tudi pri pripravah na evropske in državnozborske volitve. Sporazum pa bo spremembo prinesel tudi v celjsko občinsko politiko. Stranki bosta ustanovili koordinacijo svetniških skupin, ki bo v 33-članskem mestnem svetu imela 14 glasov.

Svet SDS je na seji, ki jo je vodil predsednik sveta Anže Logar, po besedah predsednika stranke Janeza Janše soglasno potrdil sporazum o sodelovanju s Celjsko županovo listo, ki jo vodi nekdanji celjski župan Bojan Šrot. Sporazum predvideva sodelovanje tako na državni kot lokalni ravni.

“Veseli smo, da se trend, ki smo ga začeli z združevanjem sil v Mariboru z Listo Franca Kanglerja, nadaljuje,” je v izjavi za javnost v Ankaranu dejal Janša. Sporazum o sodelovanju s Celjsko županovo listo po njegovih besedah predvideva sodelovanje tako na lokalni kot na državni ravni, ko gre za priprave na evropske in državnozborske volitve.

“V občini Celje sporazum pomeni združevanje in krepitev sil. Ustanavlja se koordinacija obeh svetniških skupin, ki bo v mestnem svetu štela 14 glasov in predstavlja že skoraj večino,” je dejal. Z ostalimi potencialnimi partnerji v mestnem svetu bodo imeli tako velik vpliv na oblikovanje mestne politike, ki po njihovi oceni trenutno ne gre v dobri smeri, je dejal prvak SDS. Celjski mestni svet ima sicer 33 članov.

V Celjski županovi listi so bili povabila k sodelovanju po besedah nekdanjega celjskega župana Bojana Šrota veseli. “Praktično smo že tako ali tako sodelovali zadnjih 20 let. Obe svetniški skupini sta konstruktivni in predlagata ter podpirata projekte za izboljšanje kakovosti življenja v mestu,” je dejal Šrot, ki verjame, da bo z združitvijo “nastalo nekaj dobrega za ljudi”.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje