Ortoped Bešič Loredan odpovedal pogodbo o zaposlitvi v šempetrski bolnišnici

Slovenija 14. Jan 202208:36 > 08:53 3 komentarji
Danijel Bešič Loredan
Žiga Živulović jr./BOBO

Ortoped Danijel Bešič Loredan odhaja iz šempetrske bolnišnice. Bešič Loredan je odpovedal svojo pogodbo o zaposlitvi, saj "so tam v fokusu predvsem covidni pacienti", poročajo Primorske novice. Zdravljenje covidnih bolnikov oziroma premeščanje ortopedskih je bilo že jeseni predmet spora med Bešič Loredanom in vodstvom bolnišnice.

Ortoped Danijel Bešič Loredan, ki je novembra od šempetrske bolnišnice prejel obvestilo o izredni odpovedi delovnega razmerja in prepoved opravljanja dela, se poslavlja od šempetrske bolnišnice, so prve poročale Primorske novice.

Bešič Loredan je za N1 potrdil, da se je pred kratkim odločil odpovedati pogodbo o zaposlitvi za 40-odstotni delovni čas v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica. Zdaj teče odpovedni rok.

“Prejšnji petek sem dal odpoved. Tam ne bom več delal, v fokusu so predvsem covidni pacienti,” je po navedbah Primorskih novic povedal Bešič Loredan, direktor bolnišnice Dimitrij Klančič pa po pisanju tega časopisa razume njegovo jezo zaradi zastoja nenujnih operacij.

Spomnimo, zaradi številnih covidnih bolnikov so jeseni v šempetrski bolnišnici ponovno krčili tudi delovanje ortopedije, kar je sredi novembra pripeljalo do nesoglasij z vodjem oddelka Bešič Loredanom, ki je nasprotoval premeščanju ortopedskih bolnikov z namenom širjenja kapacitet za covidne potrebe. Takratni v. d. direktorja šempetrske bolnišnice Ernest Gortan je zato proti njemu sprožil določene pravne postopke, novi direktor bolnišnice Dimitrij Klančič pa mu je namenil le pisni opomin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje