Ortoped Bešič Loredan se vrača na delo v šempetrsko bolnišnico

Slovenija 13. Dec 202114:10 1 komentar
Danijel Bešič Loredan
Žiga Živulović jr./BOBO

Ortoped Danijel Bešič Loredan, ki so mu novembra prepovedali delo v šempetrski bolnišnici pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, se vrača na delo. Vodstvo bolnišnice je preklicalo prepoved dela, več o tem pa bo znano na jutrišnji izjavi za medije.

Vodstvo šempetrske bolnišnice je zaključilo postopek proti ortopedu Danijelu Bešiču Loredanu. Kot je za STA pojasnil Bešič Loredan, je prejel pošto, v kateri je vodstvo šempetrske bolnišnice preklicalo prepoved dela, zato se jutri vrača na delo. Sestal se bo z novim direktorjem bolnišnice Dimitrijem Klančičem, ki mu je namenil le pisni opomin.

Več bo znano jutri, ko naj bi Bešič Loredan in Klančič dala izjavi.

Spomnimo, Bešič Loredan je pred dobrim mesecem dobil prepoved dela v bolnišnici pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, na katero je nato dal pritožbo. Slednjo je obravnaval že novi direktor bolnišnice, ki ga je v času postopka imenovala vlada.

Zaradi številnih covidnih bolnikov so v šempetrski bolnišnici ponovno krčili tudi delovanje ortopedije, kar je sredi novembra pripeljalo do nesoglasij z vodjem oddelka Bešičem Loredanom, ki je nasprotoval premeščanju ortopedskih bolnikov zaradi širjenja kapacitet za covidne potrebe. V. d. direktorja šempetrske bolnišnice Ernest Gortan je zato proti njemu sprožil določene pravne postopke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje