Pirc Musar in Golob izrekla sožalje družinam žrtev streljanja na šoli v Srbiji

Slovenija 03. Maj 202316:20 > 19:05
Robert Golob, Nataša Pirc Musar
Borut Živulovič/BOBO

Staršem in svojcem preminulih v strelskem napadu na osnovni šoli v središču Beograda sta predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob izrekla iskreno sožalje.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob sta danes izrekla iskreno sožalje staršem in svojcem preminulih po strelskem napadu na osnovni šoli v središču Beograda.

“Globoko sem pretresena nad streljanjem na osnovni šoli v Beogradu. V imenu države in ljudi izrekam iskreno sožalje staršem in svojcem preminulih. Deklici, ki se v bolnišnici še bori za življenje, in njenim staršem želim veliko življenjske moči, poškodovanim pa dobro okrevanje,” je Pirc Musar zapisala na Twitterju.

Tudi Golob je ob tragičnem dogodku v beograjski osnovni šoli izrazil globoko pretresenost. “Izražam iskreno sožalje družinam preminulih, ranjenim pa čim hitrejše okrevanje,” piše na Twitterju vlade Republike Slovenije.

S tem sta se Pirc Musar in Golob odzvala na današnji strelski napad na osnovni šoli v Beogradu, v katerem je 13-letni učenec ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico.

Slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je pred tem sporočilo, da globoko sočustvujejo z žrtvami napada na beograjski osnovni šoli. Izrazili so iskreno sožalje svojcem umrlih in zaželeli čimprejšnje okrevanje ranjenim. Kot so še zapisali v tvitu, so presunjeni “nad tem okrutnim in nepredstavljivim grozodejstvom”.

Družinam in svojcem je globoko sožalje izrekel tudi visoki predstavnik za zunanjo in varnostno politiko Evropske unije Josep Borrell. “V imenu vseh želim izraziti žalost zaradi tragičnega oboroženega napada na šolo v Beogradu,” povedal. Ranjenim je zaželel čimprejšnje okrevanje.

Srbska vlada je od petka v državi razglasila tridnevno žalovanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.