Policija išče voznika tovornjaka, ki je na razcepu Malence vozil v napačno smer

Slovenija 01. Avg 202318:37 1 komentar
Avtocesta, tovornjaki
Žiga Živulović jr./BOBO

Ljubljanska policija je bila malo po poldnevu obveščena, da je voznik tovornjaka na razcepu Malence na ljubljanski obvoznici zapeljal v napačno smer. Voznik je zatem vozilo obrnil v pravo smer vožnje. Kot so nam sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, so se policisti in Družba za avtoceste republike Slovenije (Dars) hitro odzvali z aktivnostmi za umirjanje prometa, da bi preprečili nesrečo. Voznika tovornega vozila policija za zdaj še ni izsledila.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so za N1 potrdili, da so bili ob 12.30 obveščeni, da na ljubljanski obvoznici iz smeri Rudnika proti Golovcu v nasprotno smer vozi voznik tovornjaka. Kot poroča portal 24ur.com, je voznik kmalu zatem, ko je zapeljal v napačno smer, tovornjak obrnil v pravo smer vožnje.

“Policisti in upravljalec cest so se nemudoma odzvali in začeli izvajati aktivnosti za umirjanje prometa v nasprotni smeri. Voznik tovornjaka do sedaj ni bil izsleden, policisti pa o vseh okoliščinah dogodka še zbirajo obvestila, samo dejanje pa ima lahko elemente kaznivega dejanja ali prekrška,” so v odgovoru na naša vprašanja zapisali na PU Ljubljana.

Ob tem prosijo vse morebitne priče oziroma voznike, ki so bili zaradi nevarne vožnje ogroženi in imajo kakršnekoli podatke o dogodku, da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113, ali pa se zglasijo na postaji prometne policije Ljubljana. Voznike, ki bi zaznali nevarno vožnjo vozil po avtocesti, prosijo, da tudi o tem nemudoma obvestijo policijo. “Ne samo z vidika ukrepanja zoper posamezne kršitelje, ampak tudi z vidika zagotavljanja varnosti vsem udeležencem v prometu,” še dodajajo na PU Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje