Policija o trditvah Alenke Jeraj: Informacija je povsem neresnična

Slovenija 04. Apr 202311:49 38 komentarjev
Alenka Jeraj
Borut Živulović/BOBO

Policija je odločno zanikala navedbe poslanke SDS Alenke Jeraj, da naj bi letos "samo na območju Ljubljane obravnavala že 57 primerov posilstev, kjer je osumljeni storilec ilegalni migrant". Informacija je povsem neresnična, je poudarila policija in dodala, da v nobenem od letošnjih obravnavanih primerov kaznivega dejanja posilstva ne gre za tujca, ki bi nedovoljeno vstopil v Slovenijo.

Poslanka stranke SDS Alenka Jeraj je konec marca na vlado Roberta Goloba naslovila pisno poslansko vprašanje “v zvezi s posilstvi s strani ilegalnih migrantov”. Zapisala je: “Po zanesljivih neuradnih podatkih policije je policija v letošnjem letu (torej v treh mesecih) samo na območju Ljubljane obravnavala že 57 primerov posilstev, kjer je osumljeni storilec ilegalni migrant.”

Policija je v današnjem odzivu navedbe poslanke Jeraj odločno zanikala in pojasnila, da je informacija povsem neresnična in da ne temelji na njenih podatkih.

“Na območju Policijske uprave Ljubljana je bilo namreč v prvih treh mesecih letošnjega leta obravnavanih devet primerov kaznivih dejanj posilstev. Osumljenci kaznivih dejanj, storjenih letos, so v šestih primerih državljani Slovenije, v preostalih treh pa državljani Srbije, Kosova ter Bosne in Hercegovine z urejenim statusom bivanja v Sloveniji. V nobenem od letos obravnavanih primerov tako ne gre za tujca, ki bi nedovoljeno vstopil v Slovenijo,” je opozorila policija.

Iz stranke SDS so za N1 navedli, da bo poslanka Jeraj odziv policije komentirala takrat, ko bo prejela uradni odgovor vlade na poslansko vprašanje.

Poslanka je vprašanje poslala 29. marca, vlada pa mora nanj odgovoriti v 30 dneh od prejema.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje