Policija preiskuje grozilna sporočila, ki krožijo med dijaki na srednji šoli

Slovenija 30. Maj 202316:41 0 komentarjev
Medvrstniško nasilje
PROFIMEDIA

Murskosoboški policisti so bili prejšnji teden obveščeni, da na eni od tamkajšnjih srednjih šol med dijaki na družbenem omrežju krožijo sporočila z grozilno vsebino. Policija bo po zbranih informacijah na okrožno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo oziroma poročilo. Ob tem opozarjajo, da je treba nasilno oziroma odklonsko ravnanje otroka ali mladostnika prijaviti.

Portal Sobotainfo je poročal, da naj bi dijakinja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota že dlje časa grozila sošolcem.

Na Policijski upravi Murska Sobota so za N1 potrdili, da na eni od tamkajšnjih srednjih šol preko družbenega omrežja res krožijo sporočila z grozilno vsebino. Dodali so, da so na šoli opravili več razgovorov z dijaki, pristojnimi predstavniki šole ter starši.

Sledi še nadaljnje zbiranje obvestil in vključitev drugih pristojnih institucij. Po tem bodo policisti na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma poročilo.

“Policisti na vse apeliramo in opozarjamo, da lahko le s skupnim sodelovanjem in povečano senzibilnostjo za zlorabe, grožnje in stiske pravočasno prepoznamo nasilje in ga ustavimo. Kot družba moramo biti strpni eden do drugega, v primeru nasilja oziroma odklonskega ravnanja otroka ali mladostnika pa je treba to prijaviti,” so zapisali na PU Murska Sobota. Samo s prijavo se bodo namreč v zaščito otroka vključile vse potrebne institucije, ki bodo poskrbele, da tisti, ki izvaja nasilje, tega ne bo več počel, tisti, ki je žrtev nasilja, pa bo zaščiten.

Z vprašanji smo se obrnili tudi na murskosoboško srednjo šolo. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Medvrstniško nasilje na spletu (ang. cyberbullying) je ena najbolj razširjenih oblik nasilja med mladimi. Opredeljeno je kot “namerne, ponavljajoče se škodljive prakse, naperjene proti žrtvi prek uporabe računalnikov, mobilnikov in drugih elektronskih naprav”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!