Potres čutili številni Slovenci: “V 11. nadstropju smo se zibali pol minute”

Slovenija 09. Nov 202208:04 1 komentar
Bratovševa ploščad
Google maps

Močan potres, ki je malo po sedmi uri stresel osrednjo Italijo, so čutili tudi številni Slovenci. "V 11. nadstropju smo se zibali pol minute," je jutranje tresenje tal opisala bralka, ki živi na Bratovševi ploščadi v Ljubljani. Arso je dobil več kot 1.000 prijav tistih, ki so čutili potres.

Malo po sedmi uri zjutraj je osrednjo Italijo stresel močan potres. Žarišče je bilo v morju, po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) pa je imel potres magnitudo 5,7.

Tresenje tal so čutili tudi številni prebivalci sosednjih držav. V Sloveniji so ga najbolj zaznali stanovalci v visokih blokih oziroma stolpnicah. Bralka, ki živi na Bratovševi ploščadi, je povedala, da so se v 11. nadstropju tla močno tresla pol minute. V 9. nadstropju so se močno tresla stekla na oknih.

Takoj po potresu so se številni pogovori o tresenju tal in občutkih začeli odvijati tudi na družbenem omrežju Twitter:

Arso dobil več kot 1.000 prijav

Potres 300 kilometrov jugozahodno od Ljubljane so izmerili tudi seizmografi slovenske mreže potresnih opazovalnic. Čutili so ga številni prebivalci zahodne in osrednje Slovenije. Na agenciji za okolje (Arso) ocenjujejo, da intenziteta potresa v Sloveniji ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici. Prejeli so več kot 1.000 prijav prebivalcev, največ iz Ljubljane.

potres italija
Arso

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje