Pred nami bolj dinamično vreme: več vlage in znova tudi močnejše padavine

Slovenija 23. Sep 202208:28 0 komentarjev
Vreme, jutro
BOBO

Zadnji dan delovnega tedna bo sončen, vendar se takšno vreme ne bo nadaljevalo. V soboto zvečer bodo z zahoda državo zajele padavine, ki bodo najmočnejše predvsem v nedeljo. "Od takšnega vremena, kot je bilo v tem tednu, se bomo poslovili. Bolj bo dinamično, več vlage bo in znova tudi močnejše padavine," napoveduje vremenoslovec Blaž Šter. Kdor načrtuje trgatev, naj raje izbere soboto.

Vikend pred nami bo le delno postregel s suhim vremenom. Sobota bo povečini še suha, nato pa prihaja nova obilnejša pošiljka padavin. “V predhodnih napovedih je bilo videti, da bo nedelja še suha. Zdaj pa kaže, da se bodo že v soboto zvečer začele pojavljati na zahodu. Fronta nas bo dosegla kakšen dan hitreje, kot je sicer sprva kazalo,” vremensko dogajanje pojasnjuje vremenoslovec Blaž Šter.

Po njegovih besedah se nad naše kraje vrača bolj vlažen tip vremena. Najmočnejše padavine so predvidene v nedeljo, nato pa bo deževalo tudi še prihodnji teden. “Prva pošiljka padavin prihaja v nedeljo, sledi krajša prekinitev, nato pa bo znova močneje začelo padati v torek zvečer. Pa nato verjetno še kakšna fronta,” napoveduje za prihodnje dni.

Prihaja vremensko bolj dinamičen teden

Prihodnji dnevi bodo torej tipično jesenski, ko je vreme bolj nestanovitno. Bo pa v nasprotju s tem tednom, ko so bila jutra zelo hladna, ponekod je bila tudi že slana, bolj toplo.

“Ta teden smo imeli obdobje svežega vremena, saj je zračna masa prihajala z območja severne Evrope. Od takšnega vremena, kot je bil v tem tednu, se bomo poslovili. Bolj bo dinamično, več vlage bo in znova tudi močnejše padavine,” pravi Šter.

Glede na napovedi in dogajanje v preteklih tednih bo september po Šterovih predvidevanjih “očitno nadpovprečno moker”.

Za trgatev primerna le sobota

Konci tedna ob zaključku septembra so sicer tradicionalno rezervirani za trgatve. Medtem ko so te v Brdih na sporedu že konec avgusta, so v vzhodnem delu Slovenije v polnem teku zdaj. Vreme ni bilo najlepše že pretekli vikend, tudi ta konec tedna pa bo za vinogradnike primerna le sobota.

“Sobota bo zagotovo primernejša za trgatve. Sicer bo bolj oblačno in pihal bo jugozahodni veter. Nedelja pa ne bo primerna,” še zaključi Šter.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!