Se vam je danes zjutraj zdelo posebno mrzlo? Občutek vas ni varal

Slovenija 22. Sep 202209:15 0 komentarjev
Mraz, vreme, sonce, jutro
Foto: PROFIMEDIA

V tem tednu so bile jutranje temperature marsikje le malenkost nad ničlo, na nekaterih mraziščih pa se je živo srebro že spustilo pod 0 stopinj Celzija. Najnižjo temperaturo so danes izmerili v Babnem Polju, kjer je termometer pokazal –3,6 stopinje Celzija.

V zadnjih dneh so se jutranji pogovori ob kavi ali čaju velikokrat vrteli okoli vremena. V nasprotju s preteklim tednom, ko smo se ob zajetni pošiljki padavin pogovarjali predvsem, kje poplavlja, so ta teden v ospredju temperature. Marsikomu se zdi, da so danes objavljene jutranje temperature že skoraj zimske.

Občutek mnogih ni varal. Tudi Agencija RS za okolje in prostor (Arso) je na Twitterju objavila, da je za nami zelo sveže jutro za konec septembra. Najnižjo temperaturo so namerili v Babnem Polju, kjer je bilo –3,6 stopinje Celzija, na Jezerskem je bilo –3,5 stopinje Celzija, v Novi vasi na Blokah pa so namerili –2,7 stopinje Celzija.

Arso je objavil še septembrske rekorde. Najnižja temperaturna znamka je stara že 51 let. Leta 1971 so na Kredarici namerili –9,8 stopinje Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!