Pred nami predvsem deževen teden. Kdaj pa se bo razjasnilo?

Slovenija 28. Maj 202401:00 0 komentarjev
Popolavljena cesta
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović /BOBO)

Dopoldne se bodo krajevne padavine začele pojavljati v večjem delu države. Vmes bodo tudi nevihte. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

Do srede zjutraj bo rahel dež povsod ponehal, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne povsod ponehala.

V četrtek, petek in soboto se bodo pojavljale krajevne padavine, vendar bodo bolj v valovih. V četrtek čez dan se bodo od zahoda širile padavine, ki bodo v noči na petek ali v petek zjutraj prehodno ponehale. Nato bo deževalo v pasovih po nekaj ur. “Kot kaže, bo še najmanj padavin v soboto. Pravzaprav bomo imeli do konca tedna spremenljivo vreme. V nedeljo bo sicer nekoliko boljše, a bodo popoldne nastajale klasične popoldanske krajevne plohe ali nevihte,” je za N1 povedal meteorolog agencije za okolje (Arso) Andrej Velkavrh.

Temperature bodo še naprej podobne zdajšnjim. V prihodnjih dneh temperature bodo temperature dosegale do 24 stopinj.

Zmerne temperature bodo tako zaznamovale tudi začetek meteorološkega poletja, ki se začenja to soboto. “Trenutne temperature so bolj ali manj v okviru povprečja, zelo velikih odstopanj od povprečja pravzaprav ni,” je razložil Velkavrh. Tudi lani maja so bile temperature zelo podobne, vendar je letošnji malenkost toplejši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!