Predstavitev kandidatke za zdravstveno ministrico na željo SDS v torek

Slovenija 05. Okt 202312:43 1 komentar
Valentina Prevolnik Rupel
Valentina Prevolnik Rupel (Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO)

Čeprav bi se morala kandidatka za ministrico za zdravje Valentina Prevolnik Rupel matičnemu odboru DZ za zdravstvo predstaviti v ponedeljek, so nujno sejo prestavili na torek. Za preložitev so zaprosili v poslanski skupini SDS, saj so za ponedeljek predhodno načrtovali obisk Koroške in terensko sejo poslanske skupine.

Predsednik vlade Robert Golob je v torek v DZ poslal predlog za imenovanje trenutne državne sekretarke Valentine Prevolnik Rupel za novo ministrico za zdravje.

Zaslišanje pred matičnim odborom DZ za zdravstvo bo na željo poslanske skupine SDS v torek, ne v ponedeljek, saj so za ponedeljek že predhodno načrtovali obisk Koroške in terensko sejo poslanske skupine.

Pričakovati je, da bo kandidatka ob podpori koalicije zaslišanje pred odborom uspešno prestala, nato pa bo o njej odločal še državni zbor, predvidoma prihodnji petek.

Ob zeleni luči poslancev bo Prevolnik Rupel na čelu zdravstvenega resorja kot ministrica s polnim mandatom nasledila Danijela Bešiča Loredana, ki je s funkcije odstopil julija. Po njegovem odstopu je sicer vodenje resorja začasno prevzel predsednik vlade Robert Golob.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje