Premier Golob na nujno operacijo, nadomeščal ga bo Luka Mesec

Slovenija 15. Nov 202308:41 22 komentarjev
Luka mesec in robert golob
Foto: BOBO

Predsednik vlade Robert Golob bo imel v ljubljanskem kliničnem centru nujno operacijo kile. Nadomeščal ga bo podpredsednik vlade Luka Mesec.

Predsednik vlade Robert Golob bo imel v petek nujno operacijo kile. Premierja bodo operirali v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

V času bolniške odsotnosti, predvidoma nekaj dni, ga bo nadomeščal podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Na vprašanje, zakaj je Golob za nadomeščanje izbral Mesca, so za N1 v kabinetu predsednika vlade pojasnili, da je premier imel možnost izbire med obema podpredsednikoma, Luka Mesec pa je manj v tujini kot Tanja Fajon. Sicer pa naj bi bil Golob odsoten le kratek čas, jutri naj bi predvidoma še vodil sejo vlade, čez teden dni pa naj bi bil že slavnostni govornik na proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra.

Premier Golob je danes obiskal Sneberje, kjer si je ogledal obnovo po avgustovski vodni ujmi. V torek pa se je Golob mudil na obisku v Italiji. V Rimu se je sestal z italijansko premierko Giorgio Meloni. Pogovarjala sta se predvsem o migracijah in nadzorih na mejah ter drugih bilateralnih zadevah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje