Premier Golob obsodil nasilje nad policijo: “Vsa nasilna dejanja so zavržna”

Slovenija 12. Jul 202318:29 20 komentarjev
Robert Golob
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

"Vsa nasilna dejanja so zavržna dejanja in jih kot takšna najostreje obsojam," je v odzivu na sobotni incident, v katerem so udeleženci shoda, ki je sledil Balkanskemu anarhističnemu knjižnemu sejmu v Ljubljani, pretepli policista, dejal premier Robert Golob.

Predsednik vlade Robert Golob najostreje obsoja napade na policistke in policiste, o katerih so poročali mediji v zadnjih dneh. Po mnenju premierja je nedopustno, da so policisti pri svojem delu deležni verbalnega in fizičnega nasilja.

“Vsa nasilna dejanja so zavržna dejanja in jih kot takšna najostreje obsojam,” se je odzval premier.

Premierja tudi žalosti, da v zadnjem obdobju sliši vse več zgodb o napadih na policiste, je pa izrekel policistom hvaležnost za njihov doprinos pri zagotavljanju varnosti.

“Policistke in policisti vsakodnevno s predanostjo in požrtvovalnostjo opravljajo zahtevne naloge in zagotavljajo varnost za vse prebivalke in prebivalce Slovenije, za kar sem jim izjemno hvaležen,” so odziv premierja povzeli v njegovem kabinetu.

Kot smo poročali, so na sobotnem shodu, ki je sledil Balkanskemu anarhističnemu knjižnemu sejmu v Ljubljani, udeleženci pretepli policista, ki je udeleženki pohoda poskušal preprečiti risanje grafitov po mestnem avtobusu. Policist je bil v dogodku lažje poškodovan, poškodovali pa so tudi dve službeni vozili policije.

Vandalizirani policijski avtomobili
PU Ljubljana

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje