Po operaciji premierja: okrevanje bo hitro, Golob premeščen na oddelek

Slovenija 17. Nov 202311:01 > 11:29 7 komentarjev

Po uspešno prestani nujni operaciji kile bo predsednik vlade Robert Golob predvidoma že jutri odpuščen iz ljubljanskega kliničnega centra. Kot so sporočili iz premierjevega kabineta, naj bi že od sredine prihodnjega tedna normalno opravljal tudi delovne obveznosti. V. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregor Norčič je pojasnil, da je operacija potekala brez zapletov, Golob pa je bil že premeščen na oddelek.

Iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba so sporočili, da je uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti. Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana ga bodo predvidoma odpustili jutri, 18. novembra 2023, od sredine prihodnjega tedna pa naj bi že normalno opravljal delovne obveznosti.

V. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregor Norčič je na novinarski konferenci predstavil potek zdravljenja in zdravstveno stanje predsednika vlade. “Predsednik vlade je bil danes v kliničnem centru operiran zaradi težav, ki jih je imel z dimeljsko kilo. Operacija je potekala danes zjutraj, brez zapletov in je bila v predvidenem času zaključena,” je pojasnil Norčič in dodal, da se je Golob prav tako že zbudil iz narkoze ter je bil premeščen na oddelek.

Ob tem se je zahvalil zdravstvenemu osebju, saj so mnogi prišli na delovno mesto že pred začetkom delovnega časa oziroma so ostali tudi po dežurni službi, da so lahko predsedniku vlade nudili nujno zdravljenje. Zaradi težav je namreč, tako Norčič, že s težavo opravljal svoje državniške obveznosti v zadnjih tednih. “Pričakujemo, da bo v kratkem tudi odpuščen iz bolnišnice, do nadaljnjega pa ostaja na opazovanju,” je še zaključil.

Norčič je pojasnil še, da so tovrstna zdravljena relativno pogosta. “Gre za patologijo, ki jo zdravijo v vseh slovenskih bolnišnicah, in tudi v naši na leto naredimo več sto takih posegov,” je pojasnil.

Spomnimo, na začetku tedna so iz premierjevega kabineta sporočili, da Golob odhaja na nujno operacijo. V času bolniške odsotnosti pa da ga bo nadomeščal podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Na vprašanje, zakaj je Golob za nadomeščanje izbral Mesca, so za N1 v kabinetu predsednika vlade pojasnili, da je premier imel možnost izbire med obema podpredsednikoma, Mesec pa je manj v tujini kot Tanja Fajon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje